Teodor Meleșcanu, DEMIS: „Nu există niciun fel de vinovăție”. Intră în scenă Ramona Mănescu

Teodor Meleșcanu, DEMIS: „Nu există niciun fel de vinovăție”. Intră în scenă Ramona Mănescu

Fostul ministru de Externe se declară în continuare nevinovat, chiar dacă a fost demis și a rămas și fără spijinul ALDE după proasta organizare a alegerilor europarlamentare din afara țării.

Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu afirmă că va respecta decizia de retragere a sprijinului politic de către ALDE şi aşteaptă decizia de remaniere, subliniind că nu există niciun fel de vinovăţie, singurele aspecte pe care şi le asumă fiind dublarea numărului secţiilor de votare şi respectarea prevederilor legale care ar fi trebuit actualizate de Parlament.

„Biroul Politic al ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru poziţia mea de ministru al afacerilor externe, în contextul percepţiei publice negative cu privire la modul de desfăşurare al alegerilor din străinătate pentru Parlamenul European (26 mai 2019). Bineînţeles că voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic din partea Biroului Politic al ALDE şi aştept hotărârea de remaniere a doamnei Prim-Ministru”, afirmă Meleşcanu.

El subliniază că nu există niciun fel de vinovăţie.

„Singurele aspecte pe care mi le asum sunt dublarea numărului secţiilor de votare şi respectarea prevederilor legale (Legea Nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European), care ar fi trebuit aduse la zi de către Parlament”,precizează Meleşcanu.

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a anunţat, luni, că formaţiunea a decis retragerea susţinerii lui Teodor Meleşcanu pentru ministrul de Externe şi o propune pe Ramona Mănescu pentru a prelua acest portofoliu. Vosganian afirmă că este o candidatură ”demnă de acceptat” şi anunţă că, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza propunerea, conflictul se va tranşa la Curtea Constituţională.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top