fbpx
 
Salvat de colegi! Deputatul Octavian Goga rămâne în Parlament, deși are o condamnare definitivă

Salvat de colegi! Deputatul Octavian Goga rămâne în Parlament, deși are o condamnare definitivă


Deputatul PSD Octavian Goga rămâne parlamentar, deşi are o condamnare definitivă, în instanţă. Avocatul său, care l-a apărat în comisia juridică, spune că decizia instanţei nu mai este definitivă, după decizia CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de 5 de la ÎCCJ.

Deputatul a fost salvat de colegii de la PSD, partid la care a trecut, în vară, după ce a părăsit PMP, formaţiunea care l-a făcut parlamentar.

Deputaţii jurişti au amânat, marţi, luarea unei decizii în cazul mandatului de deputat al lui Octavian Goga. Goga a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru că a refuzat să fie testat cu probele de sânge, de către polițiști care aveau suspiciuni că băuse.

Mai mult, judecătorii l-au pedepsit pe politician și pentru că a condus fără permis.

Avocatul deputatului a susţinut că pe rolul instanţelor se află spre soluţionare căi extraordinare de atac promovate de acesta, având în vedere hotărârea CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de 5 de la ÎCCJ.

„Nelegalitatea compunerii completului de cinci judecători de la Instanţa supremă are la bază încălcarea deciziei CCR 785/2018, precum şi a dispoziţiilor legii 504/2004 privind organizarea judiciară aşa cum a fost modificată şi completată prin legea 255/2013.”, a spus avocatul.

Ea a menţionat că încetarea mandatului de deputat este o procedură ireversibilă, Octavian Goga neputând beneficia ulterior de aplicarea principiului restitutio in integrum, respectiv restabilirea situaţiei anterioare în ceea ce priveşte vacantarea locului său de deputat.

„Noi vă solicităm să procedaţi la amânarea luării unei decizii în ceea ce priveşte mandatul acestuia până la soluţionarea cauzelor aflate pe rolul instanţelor de judecată”, a spus avocata deputatului Goga.

Deputaţii Stelian Ion (USR) şi Gabriel Andronache (PNL) au criticat solicitarea, precizând că legea prevede încetarea mandatului de deputat la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti care dispune pierderea drepturilor electorale.

„Indiferent dacă se mai promovează sau nu căi extraordinare de atac încetează mandatul. Punct. Fără nicio altă deosebire. (…) Ne solicitaţi să săvârşim un abuz în serviciu prin faptul că nu respectăm legea”, a spus Stelian Ion.

În luna iunie, deputatul Octavian Goga, până atunci la PMP, și-a dat demisia din partid și a trecut la PSD.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: