fbpx
 

Items filtered by date: Marti, 22 August 2017

Luminița Munteanu, șefa DAC, și alte zeci de directorași din Primăria Iași l-au prins de Dumnezeu de picior: au salarii de 2.000 de euro net, fără sporuri. Să tot fii boier la stat! Directorii din administrația ieșeană au de-acum cele mai mari salarii din țară. Șefime însumând zeci de directori, șefi de birouri sau de servicii, a sărit brusc de la 2.000-3.000 de lei/lună, la 5.000-6.000 de lei/lună. Unii directori trec de 8.000 de lei/lună. Toate sumele sunt nete. Arhitectul-șef, notat cu 0 la examenul pe post, a sărit de la 2.000 de lei la 7.800 de lei! De-acum, avem o nouă „înaltă societate” – funcționarii statului, diferențele față de privați fiind uriașe. Totul într-un an în care Iașul n-a câștigat niciun proiect european, a ratat complet PNDL, n-are nicio finanțare de la CNI și toate marile proiecte sunt întârziate cu ani.

 

Într-o clipă, salariilor directorilor din Primăria Iași au devenit cele mai mari din țară, din toată administrația publică locală. Legea salarizării unice a dus la alinierea coeficienților pentru toți funcționarii publici, personalul contractual, dar mai ales pentru șefime. La Iași, salariile directorilor s-au dublat peste noapte, unii au câștigat chiar 150% la salariul net, pentru mulți este lovitura vieții. Și de pe 27 iulie, când anexele au trecut prin Consiliul Local ca gâsca prin apă, până astăzi, nimeni nu v-a spus nimic. Vă spunem acum.

 


Publicat in Anchete
Ministrul Muncii a declarat, marţi, că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede. Lia Olguţa Vasilescu a declarat că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere, scrie News.ro.

 


Publicat in Guvern
Zdravko Mamic, fost director general la Dinamo Zagreb, a fost împuşcat în picior. El se afla într-o vizită în Bosnia când a avut loc nefericitul eveniment. Deşi a fost internat într-un spital local, Mamic se află în afara oricărui pericol, informează foxsports.com.

 


Publicat in Eveniment
Regizor de film şi director al unui teatru rusesc, renumit pentru producţiile sale îndrăzneţe care critică figurile conservatoare ale cercului de putere din Rusia, a fost arestat sub suspiciunea de comitere a unei fraude masive.

 

Comitetul de Investigaţii al Rusiei a declarat marţi că directorul artistic al Centrului Gogol şi fondator al teatrului Studioul 7, Kirill Serebrennikov, este suspectat de organizarea unei scheme de delapidare a sumei de 68 milioane de ruble (1,1 milioane de dolari) ce a fost alocată în perioada 2011-2014 pentru un proiect.

 


Publicat in Panorama
Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au o nouă idee: vor să înfiinţeze un sistem naţional de colectare a produselor locale pentru piaţa internă şi export, Casa Română de Comerţ.

 


Publicat in Guvern
O femeie care venise luni seara, în jurul orei 19.30, în cimitirul satului Traian, din comuna Zănești, județul Neamț, să aprindă lumânări la mormântul unei rude a trăit spaima vieții sale.

 

La câțiva pași mai incolo, a văzut trupul neînsuflețit al unui bărbat, într-o poziție nefirească, informează tvmneamt.ro.

 


Publicat in Moldova
Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, o dezamăgeşte încă o dată pe şefa PSD a comisiei parlamentare pentru anchetarea alegerilor din 2009. În loc să se prezinte în faţa aleşilor care i-au solicitat prezenţa insistent, şefa DNA i-a trimis Oanei Florea o scrisoare prin care-i comunică faptul că în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu ori în timpul liber nu a luat la cunoştinţă de situaţii sau împrejurări prin care, la acel scrutin, ar fi fost implicate unele autorităţi publice şi/ sau persoane cu consecinţa vicierii rezultatului acestor alegeri.

 


Publicat in Parlament
Liviu Dragnea este ironic cu DNA. Acesta a declarat la Călăraşi că nu ştie dacă au fost percheziţionaţi şi porcii, în cazul firmei de porci pe care o are fiul său, în comuna Salcia, din Teleorman. Preşedintele PSD a mai spus că face un singur comentariu  în cazul percheziţiilor informatice de la Tel Drum, firma despre care s-a spus în repetate rânduri că este controlată de el: sunt oameni care suferă din cauza lui.

 

„Nu sunt vizat absolut deloc, n-am de ce. Sunt oameni care suferă din cauza mea, e singurul comentariu pe care il fac", a spus Dragnea, despre precheziţiile informatice de la Tel DRUM.

 


Publicat in Justitie
Un român a murit şi mai mulţi au fost răniţi, în urma unui accident în care a fost implicat microbuzul în care aceştia se aflau, produs luni în Belgia, relatează News.ro.

 


Publicat in Panorama
Un bărbat de 62 de ani s-a accidentat grav după ce a intrat frontal cu autoturismul într-un TIR. Incidentul s-a petrecut în zona orașului Hârlău. Victima a ajuns în stare gravă la spital.  

 


Publicat in Sanatate
Pagina 1 din 4