fbpx
 
Țeapă cu Fotbal Hebdo? Poli caută alți sponsori

Țeapă cu Fotbal Hebdo? Poli caută alți sponsori


Multiple semnale indică faptul că asocierea dintre Primărie şi Fotbal Hebdo este un bluf. Cel mai recent indiciu este faptul că preşedintele Ambrosie are stabilite deja întâlniri cu trei sponsori. 

 

Multe necunoscute în legătură cu colaborarea dintre clubul de fotbal şi firma din Republica Moldova.

 

Înţelegere verbală, în urmă cu trei luni

Pe 7 iunie, oficialii clubului CSM Politehnica Iaşi au susţinut că au ajuns la un acord de colaborare cu firma de impresariat a lui Arcadie Zaporojanu, Fotbal Hebdo. Implicarea părţii moldovene a dus la schimbări majore în cadrul grupării din Dealul Copoului. Astfel, s-a renunţat la antrenor şi la majoritatea jucătorilor. Date fiind datoriile clubului din acel moment, Zaporojanu a condiţionat implicarea financiară de achitarea tuturor datoriilor. În schimb, a reuşit să impună un alt staff tehnic şi a adus la echipă mai multe persoane apropiate lui, pe diferite posturi, de la magazioner şi până la organizator de competiţii.

Mai mult, impresarul a dat asigurări că va aduce jucători de valoare în Copou, urmând să perceapă doar un comision la un eventual transfer al acestora. În plus, acesta a promis că va susţine financiar un cantonament la Tiraspol. Până la urmă, clubul ieşean a fost cel nevoit să achite stagiul de pregătire pentru care s-a plătit 40.000 de euro. Preşedintele Ambrosie a susţinut apoi că, la schimb, Hebdo a plătit amenajări la stadion în valoare de aceeaşi sumă.

 

Nu e prima, uite prima

Datoriile mari pe care le avea în acel moment clubul, aproximativ 6 milioane de lei, i-au făcut pe oficialii clubului să declare că nu se vor mai acorda prime de instalare. Totuşi, surse din club susţin că antrenorul Flavius Stoican a primit 15.000 de euro la semnătură, iar secundul Eugen Trică a luat 6.000 de euro. Şi unii jucători au încasat astfel de sume. Astfel, Cioinac a luat 12.000 de euro, Tiago, Qaka şi Frăsinescu, câte 10.000 de euro, iar Bosoi şi Sin câte 6 000 de euro.

Acordarea acestor sume a atras nemulţumirea primarului Mihai Chirica. Acesta a avertizat atunci că nu va mai susţine financiar echipa.

 

Echipa merge deocamdată, dar viitorul e sub semnul întrebării

 

Fără contract încheiat

Deşi până acum nu a fost făcut public contractul de asociere cu Fotbal Hebdo, partea moldoveană s-a implicat în luarea deciziilor înainte, dar şi după începerea campionatului.

Iniţial, preşedintele grupării ieşene, Adrian Ambrosie, a declarat că toate datele înţelegerii vor fi făcute publice, într-o conferinţă de presă, ce ar fi trebuit să aibă loc până la finele lunii august.

Zilele trecute, Ambrosie a spus că acest lucru nu a fost posibil din cauza programului pe care îl are Arcadie Zaporojanu şi că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat. Mai mult, oficialul formaţiei ieşene a recunoscut că nu a fost semnat încă niciun contract şi că toate deciziile au fost luate pe baza înţelegerii verbale dintre cele două părţi. „Nu avem încă un contract semnat cu cei de la Fotbal Hebdo. Ei ne-au asigurat că acest lucru urmează să se întâmple şi să vor implica şi financiar“, spune Ambrosie.

 

Jucători aduşi şi de alţi impresari

În condiţiile în care fotbaliştii de 3 milioane de euro promişi în vară de către cei de la Fotbal Hebdo s-au dovedit a fi jucători care fie nu sunt apţi medical, fie nu au mai evoluat de ceva timp, Ambrosie a decis să transfere jucători aduşi de alţi impresari. Aşa au ajuns în Dealul Copoului jucători precum Kelava, Qaka şi, mai nou, Cisse. În meciurile jucate până acum, primii doi au demonstrat că sunt cu mult peste nivelul arătat de fotbaliştii aduşi la Iaşi de Zaporojanu. „Am ales să colaborez şi cu alţi impresari, pe care îi cunoşteam, deoarece s-a văzut că avem nevoie de întăriri“, explică Adrian Ambrosie.

 

Primăria şi-a îndeplinit promisiunea

Promisiunea infuziei de capital la gruparea din Copou din partea lui Zaporojanu l-a determinat pe primarul Mihai Chirica să suplimenteze suma acordată de Fundaţia Sportului Ieşean în acest an, tocmai pentru a fi achitate toate datoriile. Astfel, municipalitatea a decis ca, pe lângă cele 4,4 milioane de lei date până acum formaţiei ieşene, să vireze în conturile clubului suma de 2,1 milioane de lei. Suma totală ar fi cu 1,1 milioane de lei mai mare decât banii alocaţi de municipalitate anul trecut.

După ce vor primi aceşti bani, toate datoriile pe care le are gruparea ieşeană ar trebui să ajungă la zero până la sfârșitul lunii septembrie.

În aceste condiţii, ar trebui ca Fotbal Hebdo să-şi respecte promisiunea şi să vină cu infuzia de capital promisă iniţial, de 1 milion de euro.

 

 Se apropie întâlnirea decisivă dintre Ambrosie şi Zaporojanu

 

Ambrosie este circumspect

În momentul de faţă, preşedintele grupării ieşene spune că are şi alte variante de a atrage sponsori importanţi la echipă.

„Foarte curând vom achita toate datoriile şi aşteptăm ca reprezentanţii Fotbal Hebdo să se ţină de promisiunea făcută în vară şi să investească acel milion de euro de care am discutat. În cazul în care nu se vor ţine de cuvânt, vom fi nevoiţi să luăm măsuri“, menţionează şeful grupării ieşene.

Ambrosie susţine că are şi alte variante în cazul în care înţelegerea cu cei din Republica Moldova nu se va materializa: „Avem nevoie de un sponsor important la echipă. Urmează să am nişte întâlniri cu reprezentanţii unor firme importante. Una este din Iaşi, iar alte două din ţară. Nu pot să spun încă despre ecine este vorba, dar vă asigur că sunt oameni serioşi“.

REPORTER DE IAŞI a încercat să ia legătura şi cu Arcadie Zaporojanu, pentru a prezenta care este punctul său de vedere, însă acesta nu a putut fi contactat.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: