fbpx
 
Lovitură năpraznică: Jijie și Dangă, dați afară din Casa Pătrată

Lovitură năpraznică: Jijie și Dangă, dați afară din Casa Pătrată


REPORTER DE IAȘI dezvăluise că firma lui Jijie prinsese contracte de 7 milioane de lei la instituția condusă de Marius Dangă, Euronest.

 

Jijie a terminat-o cu Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, un ONG finanțat din bani publici, afiliat Consiliului Județean (CJ) Iași și la care mai contribuiau județul Prahova și peste 30 de raioane din Republica Moldova. Tudor Jijie, care anul trecut anunțase că a plecat din PNL, a fost subiectul unor dezvăluiri incendiare făcute de REPORTER DE IAȘI, în luna februarie a acestui an.

I-au pus piciorul în prag

În urmă cu două săptămâni, Jijie a demisionat, presiunile președintelui CJ Iași, Maricel Popa, fiind foarte puternice în ultimele luni. Șeful Euroregiunii a motivat că a prins două contracte de lector prin programul Erasmus, pe fonduri europene, și că va preda în vestul Europei. El se află acum în perioada de preaviz. Acestea sunt informații transmise neoficial de surse autorizate din Consiliul Județean.

Pe de altă parte, surse liberale ne-au informat, în cursul zilei de ieri, că Tudor Jijie a intrat subit în concediu medical pentru a evita demiterea.

În urma informațiilor publicate de REPORTER DE IAȘI la sfârșitul lunii februarie, comitetul care asigură finanțarea Euroregiunii, format din reprezentanți ai autorităților locale din Iași, Prahova și Republica Moldova, a solicitat rapoarte financiare ale execuțiilor bugetare pe ultimii ani, cerere respinsă de șeful Euroregiunii, Tudor Jijie. „Acesta a spus că datele financiare sunt pe site-ul organizației”, afirmă un martor de la această ședință. În realitate, pe site-ul invocat nu se află nicio informație privind contabilitatea ONG-ului.

 

Coperta REPORTER, din luna februarie, a produs valuri: nimeni nu știa anvergura afacerilor lui Tudor Jijie

 

Dangă a fost retrogradat

Altă lovitură dată zilele acestea este schimbarea organigramei la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest (ADIE), care a eliminat postul de director adjunct al altui liberal ieșean, Marius Dangă. „Biroul acestuia a fost sigilat. Trebuie să aleagă dacă acceptă retrogradarea sau pleacă. Erau doi directori la cinci angajați”, explică aceleași surse oficiale din CJ Iași. Euronest se afla în subordinea directă a Consiliului Județean.

Contactat telefonic, Marius Dangă nu a răspuns apelurilor REPORTER DE IAȘI. Maricel Popa a anunțat astăzi board-ul Euroregiunii, la ședința de la Ungheni (RM) că trebuie numit un alt director.

 

Citește și Caz clinic sau penal? Cele două fețe ale lui Jijie: căpușă și director în același timp

 

Jijie, contracte cu Euronest de milioane de lei

REPORTER DE IAȘI dezvăluise în exclusivitate că firma lui Tudor Jijie, Eastern Marketing Insight, a devenit partener al Euronest în două proiecte europene, suma ce-i revenea urmând a fi de 7 milioane de lei. La Euronest, Marius Dangă era director adjunct, cei doi liberali sunt buni prieteni, iar selectarea partenerului s-a făcut prin afișare la avizierul Casei Pătrate și prin anunțuri pe Facebook.

În cadrul documentării, REPORTER a cerut șefului Euroregiunii date privind execuția bugetară pe ultimii ani, dar acesta a refuzat să răspundă solicitării, susținând că activitatea ONG-ului nu se supune Legii 544 privind accesul la informații de interes public, deși finanțarea organizației este exclusiv din fonduri publice.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: