fbpx
 
Mihai Tudose, invitat oficial de PSD Brăila să revină în partid

Mihai Tudose, invitat oficial de PSD Brăila să revină în partid


Organizaţia judeţeană PSD Brăila a decis, în şedinţa de sâmbătă, să adreseze o invitaţie oficială foştilor săi membri, care au plecat la Pro România, să reintre în partid.

„Biroul organizaţiei judeţene PSD Brăila, întrunit în ziua de 14 decembrie 2019, a analizat situaţia creată pe scena politică brăileană, în mod deosebit anunţul privind demisia în bloc a membrilor Pro-România Brăila.

În cadrul discuţiilor s-a evidenţiat necesitatea coagulării eforturilor tuturor forţelor politice de stânga în vederea câştigării alegerilor locale şi parlamentare din anul 2020.

În acest context, Biroul organizaţiei judeţene PSD a hotărât să adreseze invitaţia către cei care au activat în cadrul Pro România, membri şi simpatizanţi, către toţi brăilenii care împărtăşesc valorile social-democrate, de a adera la organizaţia PSD pentru ca împreună să îndeplinim proiectele sociale, economice şi politice ale judeţului Brăila”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru.

Mai mulţi membri PSD au plecat la Pro România, la începutul anului 2019, alături de Mihai Tudose, însă aceştia și-au dat demisia, recent, din partidul lui Victor Ponta.

Recent, noul lider al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, într-un interviu acordat la un post de televiziune, că Mihai Tudose „e un parlamentar din 36, nu un parlamentar din 465”, sugerând o posibilă întoarcere a acestuia în Partidul Social-Democrat.

Tudose, numit premier în iunie 2017

Lider al organizației PSD Brăila și fost ministru al Economiei în Guvernele conduse de Victor Ponta și Sorin Grindeanu, Mihai Tudose a fost numit premier în iunie 2017, deși apărea în evaluarea conducerii PSD, privind performanțele Executivului Grindeanu, cu zero sarcini îndeplinite și doar două parțial atinse.

Ulterior, între Liviu Dragnea și Mihai Tudose s-a petrecut ruptura, acesta devenind unul dintre cei mai mari contestatari ai liderului PSD.

Ulterior, în ianuarie 2019, Tudose a demisionat din PSD s-a înscris în Pro România, partidul lui Victor Ponta.

Ruptură între Tudose și Ponta

Tensiunile dintre cei doi au apărut odată cu votul de susținere acordat Guvernului Orban la învestire de către cinci dintre parlamentarii grupului Pro Europa, deși la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă au votat toți parlamentarii din acest grup format în Camera Deputaților.

Tudose l-a acuzat în mai multe rânduri pe Victor Ponta că are şcoala lui Dragnea şi că se poartă ca un lider unic.

„Să plece”, i-a cerut Ponta în mai multe rânduri şi l-a acuzat de trădare. Scandalul dintre cei doi a culminat când mai mulţi parlamentari apropiaţi de Tudose şi colegi de partid au votat guvernul condus de Ludovic Orban.

De altfel, mai mulţi parlamentari Pro România au suspectat că, în discuţii purtate la palatul Cotroceni, Ponta ar fi promis sprijin pentru guvernul Orban dacă ar fi primit în schimb postul de comisar european, pentru Corina Creţu. Ponta a negat acuzaţiile, iar despre plecarea colegului său nu a vrut să vorbească.

Victor Ponta, preşedinte PRO România: „Având în vedere că azi s-a certat cu mine că nu am votat guvernul Orban, cred că azi se înscrie în PSD, suntem 27. Cum adică cu cine mai rămânem? Rămân io”.

Tudose, demisie fără prea multe explicații

Fără prea multe detalii, Mihai Tudose a anunţat, la data de 2 decembrie, pe pagina sa de socializare că pleacă din partidul lui Victor Ponta.

„Subsemnatul Tudose Mihai vă rog să luați act de demisia mea din calitate de membru PRO România. Motivele acestui act și anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale fiind de notorietate nu le mai detaliez”, se arată în textul demisiei care a fost depusă la Pro România Brăila.

Mihai Tudose este, în prezent, europarlamentar.

 

Sursa: Stirile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30