fbpx
 
Tudorel Toader îi închide ușa în nas lui Klaus Iohannis: Președintele nu-și poate lansa cartea la Universitatea „Cuza”

Tudorel Toader îi închide ușa în nas lui Klaus Iohannis: Președintele nu-și poate lansa cartea la Universitatea „Cuza”


Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la conducerea căreia a revenit fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, nu îi pune la dispoziție președintelui Klaus Iohannis, în 11 mai, o sală pentru lansarea cărții „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, pe motiv că aceasta este ocupată cu alte evenimente, pentru care s-au făcut rezervări cu mult timp în urmă. În aceste condiții, Iohannis își va lansa cea de a treia carte la Teatrul „Vasile Alecsandri" din Iași, potrivit editurii Curtea Veche.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași a transmis, într-un comunicat citat de Mediafax, că în 11 mai în sala respectivă vor avea loc două evenimente care erau programate cu mult timp în urmă.

Ce spune Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași în Comunicatul semnat de rectorul Tudorel Toader:

„Editura > a transmis prin e-mail, în data de 2 mai a.c., o invitație către conducerea Universității > de a lua parte la evenimentul de lansare a cărții >, precum și solicitarea de a folosi Aula Magna > pentru desfășurarea evenimentului. Totodată, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale au făcut demersuri pentru organizarea evenimentului amintit. În urma verificării disponibiIității spațiului solicitat, respectiv Aula Magna >, UAIC a răspuns la e-mail, specificând faptul că pe parcursul întregii zile de 11 mai 2019 (între orele 7 -21), locația vizată este gazda unor evenimente a căror contramandare ar putea pune Universitatea în postura de a nu-și respecta angajamentele asumate.

În data de 11 mai, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, urmează să se desfășoare mai multe evenimente, primul fiind Conferința de Criminalistică, în intervalul orar 7 — 15, care reunește aproximativ 400 de participanți, solicitarea pentru rezervarea sălii fiind depusă în data de 1 aprilie 2019.

În aceeași sală este programat între orele 15.30 – 17.30 Congresul Internațional de Matematică, la care sunt așteptați aproximativ 400 de participanți din țară și străinătate, solicitarea pentru rezervare fiind depusă în data de 10 ianuarie 2019.

Ultimul eveniment care se va desfășura în 11 mai este Conferința pe Domeniul Criminologiei, în intervalul orar 19 -21, la care vor participa aproximativ 200 de persoane, organizatorii solicitând aprobare pentru sală în 17 aprilie 2019".

Menționăm faptul că pentru majoritatea sălilor de conferințe din Universitatea noastră, solicitările de rezervare sunt transmise cu câteva luni înainte de desfășurarea evenimentelor".

Ce spune editura Curtea Veche:

„În urma atenției din spațiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum și nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene și în alte orașe din țară, Curtea Veche Publishing și-a propus inițial ca lansarea din Iași să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior, unde există o tradiție a lansărilor de carte.

În data de 2 mai a.c., Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin care era propusă găzduirea lansării cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” și a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” . Solicitarea editurii Curtea Veche era însoțită de un desfășurător complet al evenimentului.

În data de 3 mai a.c., Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte și dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectiva, în intervalul orar 7.00 -21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universității "Alexandru Ioan Cuza”, în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment".

În aceste condiții, președintele Klaus Iohannis își va lansa cea de a treia carte la Teatrul "Vasile Alecsandri" din Iași, potrivit editurii.

Pe site-ul Universității apare, pentru ziua de sâmbătă, un singur eveniment - Congresul internațional MATh.en.JEANS, în perioada 10-12 mai. Nu este menționată însă sala în care va avea loc evenimentul.

Potrivit site-ului universității, tariful pentru închirierea Sălii Aula Magna "Mihai Eminescu" este 1.400 de lei pentru un eveniment de maximum două locuri, iar pentru fiecare oră suplimentară costul este de 350 de lei. Sala are 426 de locuri.

Președintele Klaus Iohannis este așteptat la Iași, sâmbătă, la un miting electoral al PNL.

 

Sursa: Hotnews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30