fbpx
 
Medalie de argint pentru o elevă a Colegiului Naţional Iaşi la Olimpiada Internaţională de Stiinţe a Uniunii Europene

Medalie de argint pentru o elevă a Colegiului Naţional Iaşi la Olimpiada Internaţională de Stiinţe a Uniunii Europene


În perioada 4-11 mai 2019, Mălina-Elena Constantinescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Iaşi, a participat la cea de-a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Stiinţe a Uniunii Europene (EUSO 2019).

Competiţia s-a desfăşurat în Almada, Portugalia, şi a reunit anul acesta 150 de elevi din 24 de ţări.

Lotul României a fost reprezentat de 6 elevi de liceu (3 elevi din Bucureşti, unul din Satu Mare, unul din Suceava şi unul din Iasi), câte doi elevi pentru fiecare disciplină de concurs: fizică, chimie, respectiv biologie.

Mălina Constantinescu, singura fată din lotul României, a concurat pentru echipa ei la fizică, reuşind să obţină unul din cele mai mari punctaje din competiţie la această disciplină şi a treia medalie de argint cu echipa.

Olimpiada Internaţională de Stiinţe a Uniunii Europene se desfăşoară în echipe formate din câte trei elevi de liceu, fiecare dintre ei trebuind să rezolve problemele specifice disciplinei pentru care s-a calificat şi apoi să reuşească să coreleze rezultatele obţinute cu ceilalţi membri ai echipei.

Probele de concurs sunt orientate către rezolvarea unor probleme relevante, cu aplicaţie în viaţa reală şi necesită expertiza tuturor membrilor echipei şi, de asemenea, o bună colaborare între ei.

Amintim faptul că Mălina s-a calificat în 2018 în lotul lărgit pentru E.U.S.O, iar anul acesta, în urma unor probe de baraj pe care le-a susţinut la Bucureşti în luna martie, a obţinut punctajul maxim la fizică.

De asemenea, ca urmare a acestui rezultat remarcabil, Mălina Constantinescu s-a calificat şi în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Fizică, care va avea loc anul acesta, în luna iulie, la Paris. Pentru calificarea în lotul restrâns, Mălina va pleca săptămâna aceasta la Bucureşti pentru a susţine probele de baraj. Ea este singura reprezentantă a Iaşului în acest lot.

Pregătirea Mălinei a fost coordonată de profesorul Andu Emilian Ouatu, de la Colegiul Naţional Iaşi.

Pentru  Mălina Constantinescu această medalie la o olimpiada internaţională reprezintă o încununare a muncii, a talentului şi pasiunii sale pentru ştiinţe, ea având în palmares numeroase premii la olimpiadele naţionale de fizică, matematică şi chimie, precum și  două medalii internaţionale- argint la International Mathematics Competition China 2015 şi bronz la IMC India 2017.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: