fbpx
 
Lăsați pe dinafară: 4.000 de studenți de la Universitatea „Cuza” nu au loc de cazare în cămine

Lăsați pe dinafară: 4.000 de studenți de la Universitatea „Cuza” nu au loc de cazare în cămine


Aproximativ jumătate dintre studenţii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi care au depus cereri de cazare nu au asigurate locuri în cămine.

Reprezentanţii Biroului de Presă al UAIC Iaşi au declarat, pentru Agerpres, că pentru anul universitar 2019-2020, instituţia de învăţământ superior pune la dispoziţia studenţilor 5.500 de locuri de cazare, fiind înregistrate 9.500 de solicitări.

Pe 20 septembrie, la fiecare facultate din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi vor fi afişate listele cu studenţii care au primit dreptul de cazare. În perioada 23 - 25 septembrie vor fi eliberate dispoziţiile individuale de cazare, urmând ca pe 25 septembrie, la ora 16,00 să fie făcută cazarea efectivă. De la ora 17,00 vor fi anulate toate dispoziţiile de cazare ale studenţilor care nu s-au cazat, prin considerarea depăşirii termenului de valabilitate al acestora, urmând ca în perioada 26 - 28 septembrie să fie afişate, zilnic, facultăţile cu listele cu studenţii care au primit dreptul de cazare în ordinea descrescătoare a mediilor şi eliberarea dispoziţiilor de cazare cu valabilitate doar în ziua emiterii lor.

Studenţii care nu au primit repartizare pentru un loc în căminele universităţii îşi vor putea depune, pe 12 noiembrie, cereri de cazare la Biroul Social al Direcţiei Cămine şi Cantine.

„Studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi care au solicitat cazare primesc drept de cazare pe baza mediei. Nu pot constitui criterii vârsta, sexul, religia, rasa, apartenenţa politică a candidatului sau a familiei acestuia, apartenenţa la organizaţii legal constituite ori cu activitate conformă cu legislaţia română, numărul de ani petrecuţi în alte instituţii de învăţământ, studiile efectuate în străinătate, precum şi accesul la burse din alte surse sau alte elemente discriminatorii. Pentru anul universitar 2019-2020, Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi a înregistrat 9.500 de solicitări de cazare. Universitatea are toate aprobările necesare pentru a demara în 2020 lucrările la un cămin nou, modern, cu o capacitate de 200 de locuri", se menţionează într-un răspuns oferit de reprezentanţii Biroului de Presă al UAIC Iaşi.

Tarifele lunare de cazare în anul universitar 2019-2020 variază între 120 şi 500 de lei, în funcţie de cămin şi numărul de persoane din cameră.

Studenţii care nu prind un loc în căminele UAIC pot avea o şansă de cazare în căminele Universităţii Tehnice „Gh Asachi' din Iaşi. Pentru aceasta, ei trebuie să depună online o cerere de cazare care se poate descărca de pe pagina Direcţiei de Servicii Studenţeşti din cadrul universităţii tehnice ieşene. De asemenea, în funcţie de buget, studenţii mai pot opta pentru a locui în gazdă sau în chirie în municipiul reşedinţă.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30