fbpx
Print this page
Verdict: Darius Vâlcov A PLAGIAT! Un sfert din teza sa de doctorat este „copy paste”

Verdict: Darius Vâlcov A PLAGIAT! Un sfert din teza sa de doctorat este „copy paste”


Darius Vâlcov, fost consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanțe fără să indice vreo sursă, a decis Comisia de Etică și Deontologie Profesională de la ASE București, informează PressOne. Rectorul ASE a propus retragerea titlului de doctor.

„49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, așa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data susținerii publice a tezei de doctorat”, se arată în raportul Comisiei de Etică a ASE.

Decizia de plagiat a fost luată în data de 26 iulie 2019 de către toți cei 11 membri prezenți, însă abia la finalul săptămânii trecute a fost făcută publică pe site-ul ASE. Deși a fost invitat în fața Comisiei de Etică pentru a-și susține poziția față de acuzațiile aduse și pentru a se apăra, fostul consilier al premierului Dăncilă nu s-a prezentat.

Imediat după publicarea anchetei PressOne despre teza sa, Darius Vâlcov susținea într-un comentariu pe Facebook că este „exclus” ca aceasta să fie plagiată.

Rectorul Academiei de Studii Economice, Nicolae Istudor, a declarat că raportul Comisiei de Etică a fost trimis încă din luna august la Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Istudor ne-a mai declarat că tot atunci a trimis către CNATDCU și propunerea de retragere a titlului de doctor a lui Darius Vâlcov. CNATDCU are, în această săptămână, ședințe ale comisiilor de specialitate – dar și ședința extinsă a Consiliului General.

Conducător de doctorat i-a fost profesorul Emil Negrea, de la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, acum pensionar.

În anul în care s-a înscris la doctorat, Darius Vâlcov a început și Facultatea de Drept în cadrul Universității „Spiru Haret”, pe care a absolvit-o trei ani mai târziu, în 2004.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare