fbpx
 
Iașul își premiază olimpicii: vineri are loc ediția a VIII-a a Galei Excelenței în Educație

Iașul își premiază olimpicii: vineri are loc ediția a VIII-a a Galei Excelenței în Educație


Peste 500 de olimpici ieșeni şi profesorii acestora vor fi premiaţi vineri, începând cu ora 12.00 în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie, cel mai important eveniment organizat anual de Inspectoratul Școlar Județean Iași, instituție care şi-a asumat misiunea de  promovare  a elitelor intelectuale, a calităţii şi a excelenţei în educaţie. Gala este momentul privilegiat al recunoaşterii meritelor, al sensibilizării comunităţii faţă de reușitele tinerilor ieșeni.

Astfel, premiile oferite constau în bani, cărți, telefoane mobile, medalii și revista Excelsior - revista olimpicilor ieșeni. De altfel, la fiecare ediție a Galei este lansat un număr al revistei Excelsior, publicație care înregistrează exhaustiv performanțele elevilor la concursuri și olimpiade, constituindu-se într-o cronică a reușitelor școlii ieșene, pe care s-au grefat însă și alte abordări, precum articole și studii, cercetări în zona excelenței, dar și mărturisiri, gânduri, pagini de jurnal și portrete ale olimpicilor, interviuri sau reflecții asumate de profesori și de mentori.

Evenimentul are loc în Atrium Palas, într-un spațiu deschis și elegant, un spațiu al comunității în care vor răsuna fără îndoială aplauzele tuturor invitaților.

Vor contribui la atmosfera de sărbătoare orchestra simfonică a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă", precum și Ansamblul de percuţie Juvenartis al aceluiași colegiu.

Cu această ocazie va fi vernisată expoziția „Lumea tentației artistice - mimesis și catharsis”, expoziție unde pot fi admirate lucrări ale elevilor.

Momentul culminant al Galei va fi fără îndoială cel al decernării titlului Elevul anului. Această distincție va fi acordată elevului care s-a remarcat în cursul anilor școlari încheiați prin cel mai bogat palmares de premii și distincții obținute cu precădere la nivel internațional.

La edițiile anterioare această distincție a fost obținută de elevi de la mai multe colegii ieșene:

2012 – Călin David Cristian, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, profesor Mariea Gânju (performanțe la chimie, științe)

2013 – Theodor Ivan, Colegiul Național Iași, profesor Dorin Fiscutean (geografie)

2014 – Florin Mantale, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, profesor Claudia Alexa (arte)

2015 – Tudor Cristian Cozma, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, profesor Paula Gavrilescu (chimie, științe)

2016 – Ovidiu Avădanei, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, profesor Cătălin Budeanu (matematică)

2017 – Mălina Irina Strugaru, Colegiul Național Iași, profesori Andu Emilian Oatu, Ioana Bohotineanu, Cornelia Fiscutean, Geanina Grigoraș (științe)

2018 – Andrei Sandu, Colegiul Național Iași, profesor Andu Emilian Oatu (fizică, științe).

La cele 7 ediții organizate până în prezent Inspectoratul Școlar Județean Iași a premiat peste 4.000 de elevi și profesori cu performanță înaltă la olimpiade și concursuri internaționale și naționale pe discipline științifice, tehnice, artistice sau sportive.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: