Fostul baron PSD Brăila Gheorghe Bunea Stancu, eliberat din închisoare după mai puțin de două luni de la condamnare

Fostul baron PSD Brăila Gheorghe Bunea Stancu, eliberat din închisoare după mai puțin de două luni de la condamnare

Fostul lider al PSD Brăila și președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat din închisoare, vineri, după ce a ispășit aproape două luni din condamnarea de 3 ani și 8 luni, în urma deciziei Tribunalul Galați de a respinge contestația DNA, informează Mediafax.

Decizia Judecătoriei Galați de eliberare condiționată a lui Bunea Stancu a fost anunțată în luna iulie, iar procurorii DNA au contestat-o.

Ulterior, magistrații Tribunalului Galați au respins și ei contestația DNA, menținând decizia Judecătoriei, astfel încât Gheorghe Bunea Stancu a putut fi eliberat, vineri, din Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, acolo unde își ispășea pedeapsa.

În urma acestei condamnări, fostul lider PSD Brăila a stat în închisoare doar o lună și trei săptămâni.

Gheorghe Bunea Stancu a fost găsit vinovat într-un dosar de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Procurorii au stabilit că Bunea Stancu, în calitate de președinte al CJ Brăila, a obținut foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive, constând în folosirea gratuită timp de cinci ani a unui autoturism și încasarea de către acestea a sumei totale de 7.492.000 lei. Totul s-a întâmplat între anii 2006-2012, perioadă în care fostul președinte CJ era acționar majoritar al unei societății comerciale, care printr-un intermediar, avea calitatea de asociat la unul dintre cluburi și de membru fondator la celălalt club sportiv. Judecătorii au decis să-l achite pe Gheorghe Bunea Stancu pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dar l-au condamnat pentru conflict de interese în formă continuată.

Gheorghe Bunea Stancu nu este la prima condamnare. În anul 2015 el a primit trei ani de închisoare cu executare în dosarul Mită la PSD. Bunea Stancu a fost încarcerat la Penitenciarul Focșani și a fost eliberat condiționat în 2016.

 

Sursa: Hotnews


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top