fbpx
 
Guvernul a aprobat un împrumut pentru construirea de noi pușcării

Guvernul a aprobat un împrumut pentru construirea de noi pușcării


Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, un proiect de lege ce prevede contractarea unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea, între altele, a două penitenciare.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi seară, un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) în vederea construirii, între altele, a două penitenciare, unul judeţul Prahova şi altul în judeţul Buzău, a anunţat, la Palatul Victoria, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„La capitolul Justiţie a fost adoptat un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii judiciare din România. În cadrul acestui împrumut, va fi finanţată construcţia a două penitenciare în Berceni, Prahova şi altul în judeţul Buzău, precum şi construirea unei facilităţi de pregătire a personalului din penitenciare în judeţul Ilfov şi un alt centru de recuperare a capacităţii de muncă a ofiţerilor din penitenciare în judeţul Braşov. Costul proiectului este de 221,5 milioane euro, din care valoarea împrumutului este de 177 de milioane de euro", a declarat Dancă, într-o conferinţă de presă.

El a punctat importanţa proiectului de act normativ pentru zona judiciară. „Cunoscând problemele pe care în acest moment sistemul de penitenciare din România le ridică ca urmare a supraaglomerării, credem că soluţia, actualul Guvern crede că soluţia pentru rezolvarea acestor probleme nu trebuie să fie în zona eliberărilor condiţionate, care au produs atâta violenţă stradală şi fenomene sociale nedorite, ci politica de rezolvare a acestor probleme trebuie să se concentreze pe investiţiile în zona sistemului penitenciar", a susţinut Ionel Dancă.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: