fbpx
 
Ca la nebuni! Managerul de la Socola îl acuză pe deputatul Petru Movilă de amenințări și hărțuire

Ca la nebuni! Managerul de la Socola îl acuză pe deputatul Petru Movilă de amenințări și hărțuire


Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, susține că deputatul Petru Movilă îl amenință și-l hărțuiește de mai bine de o lună. Motivul este uluitor! Directorul și-a permis s-o schimbe din funcție pe Cristina Constantin - fost șef formație bucătărie la Socola. De menționat că bucătăreasa este nevasta șoferului lui Petru Movilă.

 

Sătul de presiunile exercitate de un deputat ieșean, Gabriel Oprișanu, managerul spitalului, a decis să dea cărțile pe față: „În luna august 2016, cei de la Compartimentul de Coordonare a Infecțiilor Nosocomiale (SCIN) mi-au semnalat că lângă blocul alimentar, coordonatoarea acestui sector (n.r. - bucătăreasa-șefă) a deschis un bazar, unde vindea ciorapi, chiloți, papuci, produse cosmetice... Comerțul îl făcea lângă oalele cu mâncare. Traficul mare din zonă implica un risc ridicat de contaminare a hranei servită bolnavilor, vă dați seama. Personalul de la SCIN a semnalat periodic neregulile. Prin urmare, am decis înlocuirea coordonatoarei blocului alimentar“, explică managerul Gabriel Oprișanu pentru EVZ.

 

Bucătăreasa -șefă, Cristina Constantin, n-a fost concediată, ci a fost trimisă din nou la cratiță, pierzându-și odată cu funcția de șefă și sporul de 7% din salariu. Femeia s-a plâns unei rude influente.

 

Managerul Institutului Socola își continuă povestea: „În locul ei am numit un membru din cadrul SCIN pentru a remedia problemele. Persoana respectivă, medic veterinar și cu master în calitatea alimentelor, este din Ialomița, nu din Botoșani, așa cum au reclamat unii dintre angajați. Asta s-a întâmplat într-o luni. Marți primesc un telefon de la șeful DSP Iași, Liviu Stafie, care m-a invitat la el pentru o discuție cu deputatul Petru Movilă. Am fost deștept și m-am dus cu om de la Departamentul Juridic. Domnul deputat era extrem de indignat că am schimbat-o pe coordonatoarea blocului alimentar, care era soția șoferului său și rudă cu el“.

 

Dezvăluirile lui Oprișanu devin incendiare: „A început să mă amenințe direct, că el se întâlnește de trei ori pe săptămână cu ministrul Sănătății, că îmi trimite pe cap Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Apoi, a început să strige că șeful Inspecției Sanitare este creația lui și că îmi va trimite controale și de la DSP și că voi avea parte de un linșaj în unul din ziarele locale. Că știe el ce ilegalități fac eu în Institutul Socola. Am luat-o ca pe o frustrare a domnului deputat, însă am anunțat-o pe șefa de cabinet a ministrului Sănătății, apoi am crezut că lucrurile se termină aici. Dar n-a fost așa. Scandalurile au început să se întețească... O să-i fac plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție“.

 

Deputatul Petru Movilă a comentat: „Domnul manager Oprișanu m-a sunat pe mine, într-o duminică, să-mi spună că va face niște schimbări pe la Socola, că are documente justificative... M-am întâlnit cu el la DSP, să văd ce acte avea, dar nu avea niciun document... În fine, nu-i treaba mea ce se întâmplă la Socola“. Dar este adevărat că șoferul deputatului Petru Movilă este soțul fostei bucătărese-șefe de la Socola? Răspunsul politicianului este, de fapt, o confirmare: „Ce vină am eu că am organizat un concurs pentru postul de șofer, iar la examen s-a prezentat chiar soțul acelei femei? Nu sunt rudă cu ei. Domnul Oprișanu nu are o carte de vizită strălucită. În plus, e urât ce face. Socola e un câmp de experimente“.

 

Citește mai mult aici


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: