fbpx
 
Tragedie la Todirești: o fetiță de 7 ani a murit. Medicii SMURD au încercat două ore resuscitarea micuței

Tragedie la Todirești: o fetiță de 7 ani a murit. Medicii SMURD au încercat două ore resuscitarea micuței


Elicopterul SMURD a intervenit vineri în comuna ieșeană Todirești, în urma unui apel privind cazul unei fetițe de 7 ani intrată în stop cardiac.

 

Apelul la 112 s-a efectuat în jurul orei 9, solicitându-se la școala din Todirești un echipaj de intervenție medicală pentru o fetiță care se simțea rău. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de la Ambulanță, substația Pașcani, unul cu asistent, celălalt cu medic.

„Echipajele au ajuns concomitent la școala din Todirești și-au găsit o pacientă în stoc cardio-respirator. Echipajele au inițiat manevrele de resuscitare și, între timp, medicul de la coordonare, de la 112, a considerat că este necesară și intervenția elicopterului SMURD în eventualitatea că fetița va avea nevoie de transport la spital”, a declarat pentru „Ziarul de Iași” Nicolai Pralea, purtător de cuvânt SAJ Iași.

 

Echipajele medicale au încercat aproape două ore resuscitatea copilei. Totuși, în ciuda efoturilor depuse, medicii au declarat decesul fetiței. Suspiciunile medicilor în acest caz sunt legate de probleme cardiace pe care le-ar fi avut copila și care nu ar fi fost tratate la timp.

 

Fetiţa înscrisă în clasa premergătoare la Şcoala Gimnazială Todireşti, din judeţul Iaşi, a murit în timpul orelor. Ea a căzut brusc din picioare la începutul celui de-al doilea curs din program.

 

Potrivit directorului şcolii, în pauza de dinaintea tragediei, fetiţa a mers la magazin, şi-a cumpărat mâncare şi apoi s-a aşezat în bancă. În câteva minute s-a prăbuşit şi a devenit inconştientă.

„Învăţătorul ne-a alertat imediat, am chemat medicul de familie şi asistentul de la cabinetul din sat şi în paralel am sunat la 112. Medicul de familie i-a acordat primul ajutor şi a început manevrele de resuscitare, până la sosirea echipajelor de ambulanţă. Ulterior, echipajele de ambulanţă au continuat resuscitarea, dar în zadar”, a arătat profesorul Ana-Maria Buzatu, directorul Şcolii Gimnaziale din Todireşti.

 

Trupul neînsuflețit al copilei a fost adus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30