fbpx
 
Imagini incredibile surprinse în UPU „Sf. Spiridon” Iași. A ieșit scandal mare!

Imagini incredibile surprinse în UPU „Sf. Spiridon” Iași. A ieșit scandal mare!


Fotografiile postate de o tânără din Iaşi arată cum medici, asistente sau infirmieri stau pe paturi cu ochii în telefoane. Postarea tinerei  care a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ în garda de 31 mai a făcut înconjorul internetului.

 

Andreia Cojocaru, ajunsă la spital cu o criză biliară şi cu atac de panică, a povestit miercuri seara pe pagina personală de Facebook cum a fost tratată, scrie „Ziarul de Iaşi”.

„Atunci am realizat de ce toţi oamenii aceia stau pe hol şi aşteaptă. Pentru că paturile de la primiri urgenţe sunt ocupate de domnişoare asistente obosite care îşi verifică facebook-ul“, a scris Andreia Cojocaru pe Facebook. Șefa UPU îşi apără colegii şi spune că niciun regulament nu interzice să foloseşti smartphone-ul. 

 

 

Deranjată de comportamentul echipei din UPU, pacienta a făcut mai multe fotografii pe care le-a postat pe internet alături de un comentariu în care a scris că medicii care se uitau în telefon urmăreau, de fapt, filmuleţe amuzante pe internet în timp ce pe holurile UPU aşteptau mai mulţi pacienţi. Imaginile surprindeau mai multe cadre medicale în timp ce se uitau într-un telefon, altele care stăteau pe scaun şi notau, plus încă o serie de specialişti care se aflau la patul unor pacienţi.

 

„Pacienta a fost preluată în câteva minute la consultaţie. Tânăra a fost diagnosticată cu colică biliară şi atac de panică. I s-au făcut mai multe investigaţii, analize de laborator, eco­grafie şi a fost tratată de o echipă formată dintr-un medic şi un asistent medical. Tratamentul şi-a făcut efectul şi pacienta a părăsit în stare ameliorată“, a arătat pentru sursa citată prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

 

 

Potrivit reprezentanţilor spitalului, pacienta a ajuns în UPU, transportată de un echipaj de la SAJ Iaşi, la ora 04.52. Cu toate că tânăra susţine în mesajul de pe Facebook că a aşteptat pe holul spitalului mai mult timp, datele înregistrate în UPU o contrazic. Conform fişei personale medicale, în 11 minute, la 05.03, tânăra a intrat în camera de consultaţie şi tratament. La ora 07.40, ieşeanca a părăsit UPU după ce i s-au făcut mai multe investigaţii.

 

Cimpoeșu a adăugat că pacienta nu a depus nicio reclamaţie la conducerea spitalului. Pe de altă parte, coordonatorul UPU a transmis că medicii care sunt la patul pacienţilor şi se regăsesc în imaginile postate de tânără pe Facebook se simt ofensaţi de comentariul acesteia și își rezervă dreptul de a o acționa în instanță. La puțin timp după declarația șefei UPU, tânăra și-a șters comentariul de pe Facbook.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30