fbpx
 
INEDIT. La Iași s-a înființat o patrulă civică pentru prinderea hoților de buzunare din mijloacele de transport în comun

INEDIT. La Iași s-a înființat o patrulă civică pentru prinderea hoților de buzunare din mijloacele de transport în comun


Decizie inedită luată de nişte tineri din Iaşi care s-au săturat de hoţii de buzunare. Aceştia au format o patrulă civică şi încearcă să îi demaşte pe infractorii care fură în special în mijloacele de transport în comun.

 

Sunt atât de mulţi hoţi încât prefectul a cerut poliţiei să rezolve situaţia neplăcută. Deocamdată sunt cinci tineri în această patrulă. Aceştia sunt extrem de atenţi atunci când se urcă în autobuz sau în tramvaie. În momentul în care văd un hoţ în acţiune sună la poliţie. Recent au descoperit patru minori care au încercat să fure un telefon mobil.

 

Tânăr: „A încercat să-mi fure telefonul din buzunar. Am urcat cu nişte colegi şi am vrut să ne ducem în Copou şi ele au încercat să-mi fure telefonul. Le-am prins şi erau domnii de la poliţia locală şi le-au luat."

 

Alertaţi prin 112, agenţii au venit imediat, iar adolescenţii au fost luaţi la întrebări. Dar pentru că nu au încă 14 ani, nu vor răspunde penal, aşa că au fost lăsaţi să plece acasă. Asta nu îi împiedică pe cei din patrula civică să îşi continue misiunea. S-au cunoscut pe Facebook şi au hotărât să facă ei ce nu reuşeşte poliţia.

 

Tânăr: „În ultimul timp am văzut o groază de posturi cum că se fură mobile şi tot felul de chestii de la domnişoare, nu face nimeni nimic. Am urcat în tramvai şi ştim că nu se întâmplă nimic măcar cât sunt eu acolo."

 

Deocamdată, la Iaşi se împart pliante prin intermediul cărora oamenii sunt învăţaţi cum să îşi protejeze ei bunurile.

 

Poliţist: „Aveţi aici un pliant cu măsuri de prevenire a furturilor din genţi şi buzunare. Aveţi grijă unde vă ţineţi lucrurile personale. Mulţumesc!"

 

Oricât de bune ar fi sfaturile, mulţi povestesc că hoţii sunt extrem de agresivi.

 

Trecător: „Am avut momente când s-a încercat să se fure de la mine în mijloace de transport în comun, tramvaie, autobuz. Sunt grupuri de indivizi care vin cu minori, cu femei gravide, iar când sunt depistaţi devin violenţi. Am avea nevoie de mai mare prezenţă a poliţiei în civil în mijloacele de transport."

 

Femeie: „Am păţit, am păţit că mi-a furat cerceii în ziua mare din ureche. Geanta o păstrez tot lângă mine, aici în faţă, de când am păţit ce am păţit."

Reporter: „Se plimbă des hoţii?"

Femeie: „Da, se duc destul de des în locurile aglomerate. Te opreşti să cumperi ceva, te înconjoară, tu eşti atent şi folosesc sârme să împingă fermoarele la geantă."

 

În România cei care sunt prinşi la furat riscă cinci ani de închisoare.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30