fbpx
 

„Livada de la școală” a prins rădăcini în zece școli din județul Iași


Sâmbătă, 6 aprilie 2019, peste 70 de voluntari ai companiei Antibiotice s-au implicat în proiectul „Livada de la școală”, derulat de FundațiaAntibiotice Știință și Suflet” plantând 150 de pomi fructiferi la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și la Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc, sat Cornești comuna Miroslava.

Tot în aceiași campanie de plantare, angajații Antibiotice au sprijinit elevii de la Școala Gimnaziala Rediu la plantarea a încă 50 de pomi fructiferi, în completarea livezii înființate în toamna anului trecut.

„Livada de la școală” este un proiect prin care angajații Antibiotice doresc să insufle tinerei generații respectul față de protejarea mediului înconjurător, menținerea unui stil de viață sănătos dar și cultivarea spiritului civic în comunitate.

„În acest an, proiectul Livada de la școală a fost implementat în școlile speciale de învățământ pentru a oferi o sursă de sănătate și un mediu propice pentru terapia elevilor din aceste unități. Prin puterea exemplului oferit de angajații noștri, Livada a crescut și a prins rădăcini în zece școli din județul Iași, devenind un spațiu propice derulării de proiecte educative și care privesc mediul înconjurător”, a declarat Cristina Stoica, Consilier Responsabilitate Socială, Antibiotice.

În Școala Specială Gimnazială „Constantin Păunescu” Iași învață elevi cu diferite deficiențe mintale printre care cea mai frecventă afecțiune este autismul.

„Livada de la Școală” reprezintă pentru elevii noștri o oportunitate de a contribui la protejarea mediului înconjurător și de a participa prin activități de terapie la întreținerea pomilor fructiferi. Proiectul este un exemplu de implicare a companiei Antibiotice în comunitate pentru elevii noștri care vor beneficia de roadele acestei livezi în contextul unei alimentații sănătoase”, a declarat prof. Sorin Gabriel Dănilă, director, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu”.

La Centrul de îngrijire de zi pentru copiii aflați în situații de risc din satul Cornești sunt îngrijiți peste 50 de elevi aflați în situații de risc de instituționalizare, proveniți din familii numeroase, dezorganizate, cu un nivel scăzut de venituri și risc de abandon școlar.

„Livada de la școală a dat o utilitate spațiului neutilizat din preajma centrului, fiind și un prilej de a responsabiliza copiii cu etapele îngrijirii unei livezi. Fiecare copil va primi în custodie un pom fructifer, având în vedere că în centru sunt prezenți zilnic un număr de 50 de copii cu vârste între 7 -15 ani care beneficiază aici de o masă caldă. Prin acest proiect doresc să-i facem să înțeleagă că orice activitate făcută cu grijă și responsabilitate dă roade”, a declarat consilier educator Victoria Săcultanu coordonator Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc sat Cornești, comuna Miroslava.

În cei trei ani ai proiectului „Livada de la școală”, peste 300 de angajați ai companiei Antibiotice s-au implicat în mod voluntar, împreună cu familiile lor, în transformarea spațiile nefolosite din incinta școlilor în livezi de pomi fructiferi. Localitățile unde au prins rădăcină peste 910 de pomi fructiferi sunt: Miroslava, Proselnici, Vorovești, Valea Lupului, Uricani, Lețcani, Cogeasca, Rediu, Cornești și Iași într-o zonă verde dar și o sursă de sănătate pentru elevi.

Copacii vor fi îngrijiți de elevi până la finalizarea studiilor gimnaziale predând apoi ștafeta generațiilor viitoare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: