fbpx
 
Acumularea Ciric III, poluată de ape pluviale impurificate evacuate de pe platforma Aeroportului Iași

Acumularea Ciric III, poluată de ape pluviale impurificate evacuate de pe platforma Aeroportului Iași


Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad(ABA) l-a informat, luni după – amiază, pe directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu că la gura de vărsare a apelor pluviale provenite de la Aeroportul Iași, în lacul de  acumulare Ciric III, s-a observat prezența unei spume albicioase. Totodată, ABA Prut - Bârlad, a precizat că, având în vedere cele arătate mai sus, inspectorii de gospodărire a apelor și personal al Laboratorului de Calitate a Apelor din cadrul instituției s-au deplasat la fața locului și au prelevat probe de apă pentru efectuarea unor analize fizico-chimice.

În acest context, directorul general al A.N. „Apele Române”, a dispus să fie informat imediat ce ABA Prut – Bârlad intră în posesia rezultatelor de laborator ale probelor prelevate și, totodată, a cerut ca angajații SGA Iași să intervină cu barje absorbante și materiale specifice pentru a stopa răspândirea spumei în acumulare.

Astăzi, ABA Prut – Bârlad a trimis o nouă informare în care a arătat că rezultatele analizelor efectuate pe probele de ape pluviale impurificate descărcate în acumularea Ciric III, de pe platforma Aeroportului Iași,  depășesc  valoarea limită admisă stabilită prin HG nr.352/2005-NTPA 001 la indicatorul de CCOCr (gradul de oxidare al materiei organice din aport extern asupra apelor pluviale).

Echipele de intervenție ale Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și Sistemului de Gospodărire a Apelor Iași au amplasat  barje plutitoare de reținere a spumei și colectare a acesteia, iar inspectorii de gospodărire a apelor au verificat obiectivul de unde au provenit apele pluviale impurificate. 

Zona este monitorizată permanent iar în ultimle ore s-a constatat o diminuare a formării spumei în zona  gurii de descărcare a apelor colectate prin sistemul pluvial al Aeroportului Iași.

Până la această dată nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă în acumularea Ciric III.

Directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu a apreciat eficiența și rapiditatea echipelor de intervenție de la ABA Prut – Bârlad/SGA Iași și totodată a cerut aplicarea prevederilor legale în vigoare entității identificată a fi sursa poluării.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30