fbpx
 

Dumitru Oprea: Dăncilă reînvie propaganda lui Liviu Dragnea


Poate că pentru o parte dintre români, pierderea alegerilor europarlamentare de către liderii PSD ar fi trebuit să aibă ca efect cel puțin schimbarea atitudinii guvernului, în frunte cu prim-ministrul Dăncilă. Adică vor încerca măcar să pară că nu mai este preocupat exclusiv de teme precum Justiția sau „statul paralel“.

Evoluțiile recente ale mai nou candidatului prezidențial V.V. Dăncilă ne demonstrează că temele vehiculate de la preluarea guvernării de către PSD şi ALDE nu se vor schimba. Aceste partide vor merge departe, mână în mână, abordând același discurs împotriva majorității propriului popor. Un exemplu elocvent îl constituie tratamentul evenimentelor din 10 august 2018. Șansele ca documentele aflate în posesia Ministerului de Interne să fie desecretizate în sprijinul anchetei procurorilor par tot mai mici, iar găsirea vinovaților încă prea departe. Iar zădărnicirea aflării adevărului va trebui să se constituie într-un nou motiv de anchetă din partea instituțiilor abilitate.

Privind spre campania prezidențială, ne putem aștepta ca doamna Dăncilă să își păstreze „sângele rece“ și să reia teme dragi domnului Dragnea, de care se leapădă acum – cel puțin la nivel propagandistic. Nu va mai trece multă vreme și, în fața camerelor de luat vederi, va denunța „statul paralel“, „loviturile de stat“. Este chiar de aşteptat să apeleze din nou la serviciile de agresare verbală oferite până acum de extremiştii înlăturați de la conducere, de la Codrin Ștefănescu şi Șerban Nicolae, până la Eugen Nicolicea ori Olguța Vasilescu. Poate chiar îl va reevalua și pe Liviu Pleșoianu în postura de viitor prim-ministru.

E clar că nu mai există cale de întoarcere, de reînnoire sau de curățare a PSD-ului. Liviu Dragnea a reușit ceea ce poate nici un alt președinte pesedist nu a izbutit: spălarea pe creier a partidului cu inducerea fricii de himere, precum Soros sau „statul paralel“, destructurarea oricărei linii de competență în sânul partidului și, ca urmare, îndepărtarea de propriul electorat.

Doamnei Dăncilă, pentru a avea o șansă oarecare la prezidențiale, nu îi mai rămâne decât să se cocoațe din nou pe valul de ură și de propagandă pe care l-a creat Liviu Dragnea, ajutat de mașinăria infernală plătită din fondurile Autorității Electorale! Să ne așteptăm să auzim, din nou, despre lovituri de stat, omul negru Soroş, oculta mondială, ca pe vechi și nemuritoare șlagăre ale lui Dragnea, de data aceasta în intepretarea candidatului PSD la preşedinție, doamna Viorica Dăncilă.

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30