fbpx
 
Noua generație Ford Fiesta obține rezultatul maxim la testele de siguranță Euro NCAP: 5 stele

Noua generație Ford Fiesta obține rezultatul maxim la testele de siguranță Euro NCAP: 5 stele


Noua generație Ford Fiesta a primit 5 stele în cadrul testelor de siguranță organizate de autoritatea independentă Euro NCAP. Primul Ford care oferă sistemul de Detecție a Pietonilor ce poate preveni coliziunile în condiții slabe de luminozitate. Fiesta a reușit să adune punctele maxime la testele de impact lateral. Noul design al structurii constructive a mașinii transferă mult mai eficient energia de impact spre plafon. Numeroasele tehnologii de asistență a șoferului contribuie la scorul de 5 stele.

 

Noua generație Ford Fiesta a primit scorul maxim de 5 stele în cadrul testelor de siguranță organizate de autoritatea independentă Euro NCAP.

 

Fiesta - cea mai avansată mașină din Europa la nivel tehnologic, din segmentul mic - oferă sisteme sofisticate dezvoltate pentru a preveni si a limita efectele impactului dintr-un eventual accident asupra pasagerilor și pietonilor. Lista include o versiune îmbunătățită a Sistemului de asistență pre-coliziune cu depistare a pietonilor (Pre-collision Assist with Pedestrian Detection) care poate preveni în premieră coliziunile pe timp de noapte.

 

Euro NCAP i-a oferit un scor ridicat Fiestei atât la capitolul protecția adulților (87%), cât și la capitolul protecția copiilor (84%). Fiesta a adunat puncte maxime în testele care simulează un impact lateral cu o altă mașină și a reușit să puncteze foarte bine în testele frontale și în cel lateral cu stâlpul, oferind un nivel ridicat de protecție pentru toți pasagerii și o performanță bună în cazul protecției cervicale.

 

Tehnologiile de asistență a șoferului, inclusiv limitatorul inteligent de viteză (Adjustable Speed Limiter) și sistemul de avertizare la părăsirea benzii (Lane Keeping Aid), au fost subliniate și lăudate de Euro NCAP. În aceeași situație se află sistemul de pretensionare a centurilor și dispozitivele de limitare a sarcinii - oferite în premieră și pasagerilor locurilor din spate, dar și acoperirea airbag-urilor la nivelul capului, pieptului și pelvisului pasagerilor.

 

„Cele mai recente standarde de siguranță Euro NCAP sunt mai riguroase ca niciodată, iar accentul este pus pe tehnologiile care îi pot ajuta pe șoferi să evite accidentele", a declarat Joe Bakaj, vicepreședinte al biroului de Dezvoltare Produs în cadrul Ford Europa. „Fiesta îi poate ajuta pe șoferi acționând asupra direcției la părăsirea accidentală a benzii, poate scana zona frontală pe o distanță egală cu cea a unui teren de fotbal și îi ajută astfel pe cei de la volan să detecteze și să evite pericolele, oferind călătorii mai sigure".

 

Structura noii generații Fiesta conține cu 36 la sută mai mult oțel-bor pentru rezistență mai mare în zonele cheie, inclusiv în secţiunea superioară a stâlpului B, care vine cu o construcție nouă în forma literei T pentru a transfera mult mai eficient forţa impactului lateral spre plafon. Secțiunile transversale ale portierelor au fost la rândul lor reproiectate și protejează suplimentar pasagerii la impactul lateral, iar portierele sunt dotate acum cu senzori de presiune care permit activarea sistemelor de pretensionare cu câteva milisecunde mai devreme. La nivelul șoferului, elementele de pretensionare prezintă caracteristici inovatoare, cum ar fi un sistem de blocare mecanică a centurii de siguranţă pe scaunul șoferului care ajută la prevenirea alunecării centurii în timpul unui accident şi elimină necesitatea montării unui airbag în zona genunchilor.

 

Fiesta este primul model Ford din Europa care a fost dezvoltat prin utilizarea unor simulări computerizate ale testelor de impact pentru întregul vehicul, inginerii Ford utilizând noua tehnologie avansată de analiză a elementelor constructive. Tehnologia prezice cu exactitate modul în care elementele de siguranță ale mașinii - de la airbag-uri până la ranforsările caroseriei, reacționează în cazul forțelor care intervin în cazul unui accident, oferind o optimizare mai eficientă a sistemelor de siguranță.

 

Lista complexă de tehnologii de asistență a șoferului - sprijinite de două camere, trei radare și 12 senzori ultrasonici care monitorizează un câmp de 360° în jurul vehiculului și scanează zona frontală pe o distanță de până la 130 de metri - include Sistemul de asistență activă la parcare cu parcare perpendiculară (Active Park Assist with Perpendicular Parking), Tempomatul adaptiv (Adaptive Cruise Control), Faza lungă automată (Auto High Beam), Sistemul de monitorizare și avertizare pentru unghiul mort (Blind Spot Information System), Sistemul de alertă la intersecția cu traficul perpendicular (Cross Traffic Alert), Sistemul de indicare a distanței (Distance Indication), Sistemul de avertizare a șoferului (Driver Alert), Sistemul de avertizare cu privire la coliziunile frontale  (Forward Collision Warning), Sistemul de menținere a benzii de rulare (Lane Keeping Alert) și Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition).

 

Ford oferă în acest moment pe piața europeană 11 modele cu 5 stele la testele Euro NCAP: B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier și gama Transit and Tourneo Custom.

 

Noua generație Ford Fiesta se află acum în vânzare la nivel european într-o gamă completă de versiuni care includ stilata Fiesta Titanium, sportiva Fiesta ST-Line, varianta premium Vignale și versiunea Fiesta Trend.

 

Crossoverul Fiesta Active - primul dintr-o serie de versiuni Active care vor completa gama de modele Ford în anii care urmează - și noua generație Fiesta ST, care oferă 200 CP, vor fi disponibile la rândul lor în showroom-uri în cursul anului viitor.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: