fbpx
 
Silk District: cartierul ecologic din inima Iașului

Silk District: cartierul ecologic din inima Iașului


Toate clădirile proiectului Silk District vor deține certificarea BREEAM, o dovadă de excelență în construcțiile verzi rar întâlnită în zona Moldovei. Certificarea BREEAM garantează că Silk District este proiectat, executat și gestionat într-o manieră durabilă și verde. Zonele verzi cu circulaţii pietonale şi spaţii de recreere vor ocupa 49% din amplasamentul ansamblului ce va fi edificat pe Calea Chișinăului, pe locul fostei fabrici Teba (Tomiris).

Impactul asupra mediului, evaluat de experți independenți

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este cea mai veche și cea mai utilizată metodă de evaluare a clădirilor din lume, din punct de vedere ecologic. Această metodă stabilește standardele pentru cele mai bune practici în domeniul dezvoltării durabile și atestă calitatea construcției.

Evaluările pentru obținerea acestui certificat sunt realizate de către experți imparțiali. Aceștia utilizează un Ghid verde pentru a măsura impactul clădirilor asupra mediului.

O construcție clasificată BREEAM presupune un mediu durabil, ce sporește bunăstarea persoanelor care trăiesc și lucrează în ea și contribuie, de asemenea, la protejarea resurselor naturale și la investiții mai atractive.

Parcări la subsol, zone verzi și de agrement la suprafață

„Ansamblul imobiliar va susţine conceptul de cartiere ecologice, transportul în comun, mersul pe bicicletă şi pe jos, precum şi utilizarea maşinilor electrice, punând la dispoziţie infrastructura necesară, bine conectată la cea existentă.

Proiectul are la bază concepte şi tehnologii de dezvoltare verzi, acestea fiind integrate încă din faza incipientă. Astfel, circa jumătate din teren va fi acoperit cu spaţii verzi, zone pietonale şi de agrement, iar locurile de parcare vor fi dispuse în spaţii amenajate la subsol, pe o suprafaţă de circa 140.000 de metri pătraţi.

Silk District va schimba panorama zonei prin reconversia fostului sit industrial şi va crea o nouă comunitate urbană, diminuând presiunea existentă pe centrul oraşului”, a declarat recent, într-un interviu pentru presa centrală, Mihai Vasilescu, partener Prime Kapital, dezvoltatorul proiectului.

159 milioane de euro contribuție la bugetul local

Investiție de 230 de milioane de euro, Silk District va fi edificat în etape, până în anul 2024. Va fi un proiect de tip mixed-use la scară largă, cu funcții multiple, dispuse pe mai multe niveluri și combinate, cu scopul de a crea cel mai mare și mai dinamic proiect de acest tip din România. Silk District va aduce în Iași 100.000 metri pătrați de birouri clasa A și 2.500 apartamente premium.

Ansamblul include și un hotel de 4 stele cu facilități de conferință și săli de fitness, spaţii de retail şi servicii, o clinică medicală privată, spaţii de joacă și o grădiniţă privată.

Conform dezvoltatorului, Silk District va aduce o contribuție de 159 milioane de euro la bugetul local din Iași, prin taxe și impozite, iar oferta de locuri de muncă va fi de peste 10.000 posturi în zona de birouri, retail și servicii.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30