fbpx
Promisiunea Președintelui: „Sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii”

Promisiunea Președintelui: „Sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii”


Președintele Klaus Iohannis a promis miercuri o „reconstruire din temelii” a sistemului sanitar din România.

El a anunțat că va fi un „efort de lungă durată” care va începe imediat după constituirea unei noi majorități în Parlament, după alegerile din 6 decembrie.

Președintele a avut miercuri o discuție  tehnică privind echipamentele medicale și rețele de electricitate din spitalele publice. La ședință au participat medici și ingineri medicali.

Potrivit șefului statului, specialiștii au prezentat o analiză a secțiilor ATI din spitalele publice, suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri COVID, inclusiv o analiză a disfuncționalităților și problemelor ce pot apărea la aceste aparate.

„Au fost identificate deja câteva soluții concrete” – a spus președintele Iohannis. „Este necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, și a rețelelor electrice. Pregătim un program de finanțare din fonduri europene. Apoi, este nevoie de regândirea instrumentelor legislative și financiare. Un rol important îl are resursa umană, adică inginerii medicali, care trebuie implicați mai mult. Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma în sănătate, aflat în lucru la Ministerul Sănătății.

Tocmai pentru că ne-am lovit de atâtea probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o nouă viziune. Împreună cu guvernul sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată care nu mai poate fi amânat și trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate”, a spus Președintele.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top