fbpx
 
Lovitura de 200.000 de euro pe care o româncă a fost la un pas să o dea în Budapesta: cum a fost prinsă escroaca

Lovitura de 200.000 de euro pe care o româncă a fost la un pas să o dea în Budapesta: cum a fost prinsă escroaca


Cunoscută drept „rip deal", înșelătoria pusă la cale de o româncă, la Budapesta, a fost la un pas să reușească. Femeia, Florica V., în vârstă de 33 de ani, reușise să plece cu 200.000 de euro, pentru care dăduse la schimb doar un euro, dar a fost prinsă și arestată, informează site-ul Poliției Maghiare, citat de Libertatea.

Infracțiunea a fost pusă la cale în cele mai mici detalii și sursa citată scrie că e a treia de acest fel din ultimul an, în capitala Ungariei. Infractorii străini și-au indus în eroare victimele cu o organizare atentă, în numele unor companii reale, angajând mai mulți oameni, totul fiind pus la punct în cele mai mici detalii.

O femeie care s-a recomandat ca fiind reprezentanta a unui om de afaceri italian a intermediat cumpărarea unei case la Budapesta. Românca a cerut de la vânzătorul maghiar 200.000 de euro pentru rolul său de intermediar în vânzarea și cumpărarea de bunuri imobiliare valoroase.

Pe 3 decembrie 2020, femeia a organizat o întâlnire cu proprietarul casei, la biroul unui avocat din Budapesta, și i-a solicitat acestuia să facă acolo dovada că are suma de aproximativ 70 de milioane de forinți, adică cei 200.000 de euro ceruți de ea.

Banii au fost puși într-un plic pe care femeia, după ce i-a văzut, l-a băgat aproape din greșeală în geantă. Imediat i-a dat plicul înapoi proprietarului casei, pentru că suma urma să fie achitată doar după ce afacerea era încheiată.

Nu după mult timp, românca a plecat în grabă, ceea ce a devenit suspect pentru avocat și proprietar, așa că aceștia au deschis plicul înapoiat de femeie.

Acesta conținea mult mai puține bancnote uzbece decât suma pusă de proprietar în plicul original (200 de bancnote din Uzbekistan, în valoare de puțin peste 5 forinți, adică puțin peste un euro). Proprietarul a fugit după femeia care tocmai se urca într-un taxi și a reținut-o până a sosit poliția.

Cei 200.000 de euro au fost găsiți într-un compartiment ascuns în geanta femeii, aceasta fiind metoda care a ajutat-o să schimbe neobservată plicurile între ele.

Florica V. a fost reținută și pe 6 decembrie un tribunal din Budapesta a dispus arestarea ei și trimiterea la închisoare, pe perioada anchetei. Poliția caută acum complicii femeii.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30