fbpx
 

Cutremur în Croația: cel puțin șase persoane au murit. Printre ele, și o fetiță de numai 12 ani


Seismul din Croația a avut magnitudinea de 6,4 și a ucis cel puțin șase persoane, scriu jurnaliștii de la EURONEWS. Cutremurul a avariat serios orașul Petrinja, situat la sud-est de capitala Zagreb.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, seismul s-a produs la ora 12:30 (ora Eurtopei Centrale), iar epicentrul a fost la 46 de kilometri sud-est de capitala Croației. Cutremurul a ucis până acum șase persoane, cinci bărbați și o fetiță de 12 ani. Surse din ministerul de interne croat afirmă că alte șase persoane sunt grav rănite, în timp ce 20 de oameni sunt răniți ușor.

Premierul croat Andrej Plenković a transmis condoleanțe familiilor îndoliate printr-un mesaj postat pe rețeaua Twitter. Acesta a efectuat o vizită la locul dezastrului la puțin timp după ce seismul s-a produs. Salvatorii încă se află în căutarea supraviețuitorilor din ruinele de la Petrinja.

Conform Euronews, 20.000 de oameni au suferit pagube materiale din cauza cutremurului cu magnitudinea de 6,4. Au fost avariate fațade de clădiri și distruse acoperișuri ale clădirilor din orașul aflat la sud-est de Zagreb.

În plus, vicecampionul mondial cu naționala de fotbal a Croației (2018), fundașul Dejan Lovren, a anunțat pe Twitter că pune la dispoziție hotelul său din Insula Pag pentru cei afectați de cutremur.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: