fbpx
Portokal
O persoană vaccinată în Elveția cu serul Pfizer a murit: nu se știe încă dacă decesul are legătură cu vaccinul

O persoană vaccinată în Elveția cu serul Pfizer a murit: nu se știe încă dacă decesul are legătură cu vaccinul


O persoană vaccinată în Elveția a murit, după ce a fost inoculată cu serul Pfizer-BioNTech. Nu se știe însă la acest moment dacă decesul are legătură cu vaccinul.

Pacientul din Elveția făcea parte din primele persoane care au primit vaccinul anticoronavirus, iar decesul a fost raportat în cantonul Lucerna, au anunțat miercuri autoritățile locale, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt a spus că acest caz este cunoscut şi că problema a fost raportată Swissmedic, organismul de reglementare a medicamentelor.

Nu au fost oferite detalii, nici legat de perioada de la inoculare până la deces.

Primele vaccinări din Elveţia au avut loc în Lucerna, săptămâna trecută, iar vaccinul dezvoltat de Pfizer cu partenerul german BioNTech este administrat cu prioritate persoanelor vârstnice.

Elveţia, care a aprobat pentru moment doar utilizarea vaccinului Pfizer/ BioNTech, a primit 107.000 de doze şi anul viitor va primi câte 250.000 pe lună.

Pfizer şi Swissmedic nu au oferit, deocamdată, detalii.

Milioane de doze din acest vaccin au fost administrate deja în mai multe ţări din lume. În urma administrării au apărut câteva reacţii alergice, la fel şi în cazul administrării vaccinului dezvoltat de Moderna, însă nu au fost înregistrate deocamdată reacții care să pună în pericol viața persoanelor.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top