fbpx
Portokal
Zidar român din Italia acuzat că a ucis un mafiot „pocăit” din Camorra, care a colaborat cu Poliția

Zidar român din Italia acuzat că a ucis un mafiot „pocăit” din Camorra, care a colaborat cu Poliția


Un român a fost arestat vineri noaptea la Ascoli Picento, o comună aflată între Ancona și Pescara, după o crimă a cărei victimă e un fost mafiot, colaborator al justiției italiene, scrie cotidianul italian Il Resto del Carlino, citat de Libertatea. Crima avusese loc cu câteva ore înainte.

Petre Lambru, un român în vârstă de 57 de ani, zidar în Italia, e acuzat de uciderea lui Franco Lettieri, 56 de ani originar din Caserta, înjunghiat de trei ori în jurul orei 22, vineri, în centrul istoric al comunei Ascoli Piceno. Victima a fost lăsată în stradă și a reușit să sune la 112 să spună numele ucigașului său, apoi s-a stins până să sosească salvatorii.

Potrivit unei prime reconstituiri făcute de polițiști, românul a acționat pentru a-și apăra nepotul minor care avea o ceartă violentă cu Lettieri. Motivul scandalului e necunoscut, dar se bănuiește că e vorba despre droguri. Arestat, românul nu a mărturisit crima, dar a fost încarcerat la închisoarea Marino del Tronto, sub acuzația de ucidere voluntară.

„M-a înjunghiat, era tatăl lui Bogdan”. Acestea sunt ultimele cuvinte rostite de Franco Lettieri înainte de a muri. Au fost auzite de carabinierul care a răspuns la apelul la 112 dat de bărbatul ucis. Așa au ajuns polițiștii italieni la Petre Lambru, scrie la o zi după crimă Il Resto del Carlino.

Lambru l-a atacat pe italian și l-a înjunghiat de trei ori, ultima oară secționându-i artera femurală. Victima a murit în câteva minute, urlând pe stradă, după cum aveau să declare vecinii care au auzit strigătele lui. Unul chiar a coborât să-i acorde primul ajutor, dar era prea târziu.

Petre Lambru este tatăl lui Bogdan Lambru. Un tânăr pe care Lettieri îl cunoștea de ceva vreme. Victima a avut relații cu familia Lambru, ai cărei membri au ajuns de mai multe ori să fie investigați pentru trafic de droguri, iar unii dintre ei, pentru scandaluri în centrul comunei.

Anchetatorii iau în calcul o posibilă legătură cu operațiunea antidrog „Cipru”, care, pe 1 decembrie anul trecut a condus la arestarea, printre alții, a doi dintre fiii lui Lambru, unul de 30 de ani și celălalt de 24 de ani.

Franco Lettieri era cunoscut în comună, unde se mutase de 5 ani și unde trăise alături de soția lui, care a murit anul trecut.

Fost membru al mafiei Camorra, poreclit OCacaglio, el a fost martor al acuzării în procesul împotriva capilor mafioți Panella și Ubbidiente, șefi ai clanului DAgostino-Panella.

El venise la Ascoli Picento după ce a ieșise din programul de protecție al colaboratorilor justiției.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top