fbpx
Portokal
Șase soldați nord-coreeni de la frontieră au dezertat în China: se plângeau de foame și epuizare

Șase soldați nord-coreeni de la frontieră au dezertat în China: se plângeau de foame și epuizare


O unitate formată din şase agenţi de pază vamali din Coreea de Nord a dezertat în China, scrie the Telegraph citând Radio Free Asia (RFA). Aceştia s-ar fi plâns de epuizare şi hrană insuficientă.

Soldaţii făceau parte dintr-o brigadă de pază la graniţă care supraveghea frontierele tocmai pentru a împiedica fuga din Coreea de Nord.

„Cei şase se aflau în tura de noapte în data de 2 martie şi nu s-au mai prezentat dimineaţă. O echipă de căutare a scotocit toată zona şi a stabilit că au trecut râul (Yalu) cu tot cu armele din dotare, în China. S-a stârnit o adevărată agitaţie”, a declarat o sursă militară pentru Radio Free Asia (RFA).

„De obicei gardienii de la graniţă se înţeleg cu traficanţii profesionişti şi comercianţii, astfel că o duc mai bine decât soldaţii din alte regiuni. Dar epidemia de coronavirus durează de peste un an şi cum traficul s-a oprit de tot ei suferă de foame”, a spus o altă sursă din aramata Coreei de Nord.

Au apărut ştiri că soldaţii împuşcă animalele fermierilor pentru a se hrăni, în timp ce guvernul a lansat o campanie adresată populaţiei pentru a dona haine militarilor astfel încât aceştia să reziste lunilor de iarnă.

„Viaţa în armata din Nord era deja grea, cu recruţi forţaţi să slujească între 10 şi 12 ani, iar aceştia fiind folosiţi efectiv ca muncitori la proiectele naţionale de construcţii”, a declarat Daniel Pinkston, profesor de relaţii internaţionale la campusul din Seul al Universităţii Troy .

Ofiţerii de securitate de frontieră însărcinaţi cu aplicarea disciplinei în rândul trupelor se află într-o „stare de haos” în legătură cu incidentul, potrivit unei surse militare citate de RFA.

Autorităţile chineze au fost informate despre grupul de dezertori şi se presupune că sunt în căutarea bărbaţilor înarmaţi, în timp ce repercusiunile sunt inevitabile, a spus sursa.

„Întreaga lor companie va fi desfiinţată şi comandanţii lor şi oricine altcineva [legat de incident] vor trebui să-şi asume responsabilitatea, aşa că va fi o baie de sânge”.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top