fbpx
Portokal
Patru români care conduceau o rețea de sclavie au fost arestați în Scoția: victimele lor erau tot români, proveniți din familii sărace

Patru români care conduceau o rețea de sclavie au fost arestați în Scoția: victimele lor erau tot români, proveniți din familii sărace


Carmen şi Stelian Neacşu, ambii de 53 de ani, Gabriel Dogeanu, 39 de ani, şi Petrică Obreja, 37 de ani, au fost arestați în Scoția. Potrivit The Scottish Sun, ei sunt acuzați au constituit o grupare de trafic de persoane și au exploatat cel puțin 10 conaționali proveniți din medii sărace. Cei care se revoltau pentru condițiile de muncă de la culesul legumelor și fructelor erau amenințați că le vor fi uciși copiii, scrie Libertatea.

Potrivit datelor din instanță, cei patru români se recomandau membri ai unei agenţii de plasare a forţei de muncă şi le promiteau românilor proveniţi din familii sărmane locuri de muncă bine plătite.

Doar că atunci când oamenii ajungeau în Scoția, erau cazați în condiții mizere, iar liderii grupării le confiscau actele de identitate. Sub pretextul că trebuie să-şi achite transportul şi cazarea, victimele erau puse să lucreze câte 14 ore pe zi, la cules de legume şi fructe, în zonele Blairgowrie şi Perthshire.

Victimele grupării care transformau muncitorii în sclavi primeau uneori doar câteva lire sterline pe săptămână şi, dacă încercau să fugă, erau ameninţaţi că le vor „dispărea” copiii.

Infracţiunile au fost comise în perioada 1 ianuarie 2019 – 30 aprilie 2021.

Cei patru români sunt în arest preventiv, după ce au fost audiaţi luni, 3 mai, de Curtea din Blairgowrie, şi ar urma să apară din nou în faţa magistraţilor săptămâna viitoare.Toți au respins, până acum, toate acuzaţiile care li se aduc.

Toți au respins, până acum, toate acuzaţiile care li se aduc.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top