fbpx
 
Cioloș: Concluzia discuției cu președintele a fost că va analiza propunerea noastră și va veni cu un răspuns

Cioloș: Concluzia discuției cu președintele a fost că va analiza propunerea noastră și va veni cu un răspuns


Președintele USR, Dacian Cioloș, a spus, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că președintele Klaus Iohannis va analiza propunerea partidului său pentru premier și că va oferi un răspuns „în următoarele ore”. El totodată a declarat că PNL și UDMR nu au denunțat coaliția și că USR este în continuare deschis la discuții cu aceste partide. Cioloș a spus că președintele Klaus Iohannis „este neplăcut surprins că n-au existat discuții între partide până acum”.

„USR are o propunere atât de program, de măsuri imediate pe care am avut ocazia să le dezvoltăm și să i le prezentăm domnului președinte. Avem și o propunere de premier în persoana președintelui USR și am spus că această propunere e una foarte serioasă, că suntem gata să ne asumăm acest rol.

Domnul președinte ne-a confirmat ceea ce a rezultat din concluziile prezentate de celelalte partide care au participat la consultări până acum, că nu a primit nicio altă propunere de premier, că pare că partidele fug de această responsabilitate.

Domnul președinte ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios. De acum înainte mingea este la domnul președinte.

Ne-a spus că este neplăcut surprins că n-au existat discuții între partide până acum. I-am spus că noi am fost deschiși pentru discuții cu partenerii noștri de coaliție, care este încă în vigoare, pentru că n-a fost denunțată de niciunul dintre cei trei parteneri. Noi rămânem deschiși la discuții.

Dacă președintele va face această propunere și va lua în considerare propunerea noastră, de mâine vom avea discuții cu partenerii de coaliție. Dar noi am avut intenția asta (de a discuta cu liderii PNL și UDMR - n.r.) și până acum. Eu am dat un semnal președintelui PNL pentru a avea o discuție. Probabil că PNL nu a fost pregătit pentru o discuție”, a spus Dacian Cioloș, după consultările de la Cotroceni.

De asemenea, el spune că președintele Iohannis nu a reluat criticile la adresa USR în timpul consultărilor și nu le-a spus că nu-și dorește ca USR să mai fie la guvernare.

„A avut în introducere o mențiune, dar nu a stat prea mult pe acest subiect. I-am explicat că nu am putut să funcționăm cu decizii în cadrul coaliției.

Concluzia discuției a fost că va analiza propunerea pe care am făcut-o și că va veni cu un răspuns în următoarele ore”, conchide liderul USR.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: