fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Parchetul European, operațiune în Croația: un fost ministru și alte patru persoane, arestați într-un dosar privind posibile fraude cu fonduri UE

Parchetul European, operațiune în Croația: un fost ministru și alte patru persoane, arestați într-un dosar privind posibile fraude cu fonduri UE


Fostul ministru croat al dezvoltării regionale și al fondurilor UE, Gabrijela Žalac, directorul Agenției Centrale de Finanțe și Contractare din Croația (SAFU), Tomislav Petric, și alte două persoane au fost arestați miercuri, în cadrul unei operațiuni a Parchetului European (EPPO), transmit site-urile croate de știri Total Croatia News și Vecernji.hr, citate de G4Media.

Au fost arestați într-un caz numit Software. Filiala EPPO din Croația a transmis că în prezent  colectează de urgență probe cu privire la patru persoane, în cooperare cu biroul anticorupție al poliției croate.

Cei patru sunt suspectați de infracțiuni comise în minister și SAFU legate de achiziția publică a unui sistem informațional.

După ce vor fi chestionați, EPPO va decide asupra acțiunilor ulterioare și până atunci nu vor fi furnizate alte detalii.

Direcția de Poliție a declarat că ancheta penală a inclus și mai multe afaceri din Zagreb, județul Split-Dalmația și județul Vukovar-Srijem.

După anchetă, poliția va depune acuzații împotriva suspecților la EPPO Croația, a adăugat Direcția de Poliție.

Cazul se referă la proiectarea unui software de 16,2 milioane de kune croate, pe care Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurile UE, când Žalac era ministru, l-a atribuit companiei Ampelos.

În urmă cu trei săptămâni, la ordinele EPPO, polițiștii au efectuat mai multe percheziții în minister și au ridicat documente referitoare la firma Ampelos.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top