fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Cîțu: S-a semnat un acord al coaliţiei de guvernare. Este un acord normal

Cîțu: S-a semnat un acord al coaliţiei de guvernare. Este un acord normal


Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat joi dimineaţă, semnarea acordului de guvernare al coaliţiei, precizând că este un „acord normal”.

„Era normal, s-a semnat un acord al coaliţiei de guvernare. Conţinutul l-aţi văzut dumneavoastră zilele trecute, a fost în presă. (...) Este un acord normal”, a declarat Cîţu.

Întrebat ce se va întâmpla cu coaliţia, în condiţiile în care, pe 25 mai 2023, Nicolae Ciucă va trebui să demisioneze, liderul PNL a admis că acest lucru se va întâmpla, deşi nu există o procedură clară în acord.

„Asta se va întâmpla (...). Nu spune asta în acord, nu există o procedură clară, dar avem Constituţia care spune că se poate schimba un Guvern doar prin moţiune sau prin demisie”, a punctat Florin Cîţu.

În ceea ce priveşte posibilitatea schimbării unui ministru susţinut de coaliţie, în condiţiile în care acordul semnat prevede că acest lucru nu se poate întâmpla fără avizul partidului care l-a propus, Cîţu a exprimat speranţa că nu se va ajunge în această situaţie, însă a subliniat că remanierea este atributul premierului.

„În ceea ce priveşte funcţia, remanierea este atributul premierului, Dar asta se va discuta, sper să nu ajungem la această situaţie”, a precizat liderul PNL, menţionând că acum nu este nevoie de “tam-tam”, ci de un Guvern “cât mai repede”.

„Nu este nevoie de tam-tam, este nevoie de un Guvern cât mai repede, să preia şi să meargă mai departe”, a punctat Cîţu, întrebat pe această temă.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top