fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Foto: Instagram/@erikjenningssimoes Foto: Instagram/@erikjenningssimoes

Povestea remarcabilă a unui indigen care își duce tatăl în spate pentru a fi vaccinat anti-Covid. Fotografie virală


O fotografie virală cu un indigen care își duce tatăl în spate pentru a se vaccina împotriva Covid-19, în Amazonul brazilian, a devenit un simbol al logisticii complicate de vaccinare într-una dintre cele mai îndepărtate zone ale lumii.

Fotografia a fost făcută de un medic și îl arată pe Tawy, 24 de ani, ducându-l în spate pe Wahu, 67 de ani, după ce ambilor li s-a administrat o doză de vaccin.

Potrivit datelor oficiale, 853 de indigeni au murit fiind bolnavi de Covid-19 în țară. Grupurile pentru drepturile indigene spun, însă, că numărul real este mult mai mare, scrie BBC, citat de Știrile Pro TV.

Tawy și Wahu aparțin comunității indigene Zo’e, care are aproximativ 325 de membri. Aceștia trăiesc în izolare în zeci de sate dintr-o zonă echivalentă cu 1,2 milioane de terenuri de fotbal, în nordul statului Para.

Medicul care a făcut poza a spus că Wahu abia vede și a mers cu dificultate din cauza problemelor urinare cronice. Acesta a estimat că Tawy și-a purtat tatăl în spate timp de cinci până la șase ore.

„A fost o demonstrație foarte frumoasă a relației minunate dintre ei”, a declarat medicul.

Poza a fost făcută în ianuarie 2021, la începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Brazilia, una dintre cele mai afectate țări de pandemie din lume. Dar Dr. Simões a distribuit-o pe Instagram abia la 1 ianuarie anul acesta, pentru a trimite un „mesaj pozitiv la începutul noului an”.

În septembrie anul trecut, Wahu a murit din motive care rămân neclare. Tawy rămâne cu familia sa și și-a făcut recent a treia doză de vaccin.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top