fbpx
 
Furie crescută în SUA, după ce s-a aflat că atacatorul care a ucis 19 copii a intrat în școală pe o poartă care trebuia să fie închisă

Furie crescută în SUA, după ce s-a aflat că atacatorul care a ucis 19 copii a intrat în școală pe o poartă care trebuia să fie închisă


Atacatorul care a ucis săptămâna trecută 19 copii și doi adulți într-o școală din Texas a intrat în incintă pe o poartă care ar fi trebuit să fie încuiată, dar care, pentru câteva momente, fusese deschisă de un profesor. Informația a amplificat furia în rândul americanilor, scrie BBC.

Ușa respectivă ar fi trebuit să fie încuiată, dar pentru scurt timp a fost deschisă de o angajată.

Departamentul de Siguranță Publică din Texas (DPS), care investighează cum s-a produs atacul, a confirmat că un profesor a deschis inițial ușa. Un purtător de cuvânt a adăugat apoi că profesorul respectiv a închis ușa imediat ce s-a aflat că un bărbat înarmat a intrat în curte.

Rapoartele inițiale despre bărbatul înarmat care a intrat în școală pe o poartă lăsată accidental deschisă de un profesor sugerau o încălcare a regulamentului școlii. Angajații de la școala elementară Robb au obligația să țină ușile închise și încuiate.

Cu toate acestea, un avocat al profesorului al cărui nume nu a fost făcut public a declarat pentru San Antonio Express News că femeia a deschis ușa și a blocat-o să rămână așa, cu o piatră, deoarece avea nevoie să transporte mâncare dintr-o mașină într-o sală de clasă. A înlăturat imediat piatra atunci când și-a dat seama că cineva intrase în campus.

„Vorbea la telefon și s-a întors când a auzit pe cineva strigând: „Are o armă!”. L-a văzut [pe atacator] sărind gardul și că avea o armă, așa că a fugit înapoi înăuntru”, a spus purtătorul de cuvânt al DPS Texas, Travis Considine.

De la atacul de săptămâna trecută, au fost mai multe investigații la școală și la poliție. La o conferință de presă de vineri, șeful DPS Steven McCraw a declarat  că 19 ofițeri de poliție stăteau pe hol în timp ce bărbatul înarmat se baricadase într-o sală de clasă și au întârziat intervenția. A fost o decizie greșită, a afirmat atunci Steven McCraw

Marți au fost înmormântate două fetițe ucise în atac, ambele în vârstă de 10 ani, Amerie Jo Garza și Maite Rodriguez.

Alte înmormântări vor avea loc miercuri, inclusiv o slujbă comună pentru Irma Garcia, o profesoară de 48 de ani, și soțul ei, care a murit la două zile după atac, în urma unui infarct.

Președintele american, Joe Biden, a vizitat orășelul Uvalde, acolo unde a avut loc masacrul sângeros în care 19 copii au fost uciși de un bărbat înarmat, săptămâna trecută și a promis că va „continua să insiste” pentru o legislație mai dură în ce privește posesia și achiziționarea armelor de foc și munițiilor în Statele Unite.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30