fbpx
 
Salariul Ioanei Timofte – un șoc: 11.000 de euro net/lună la stat! Avere imensă din funcții publice

Salariul Ioanei Timofte – un șoc: 11.000 de euro net/lună la stat! Avere imensă din funcții publice


Ieșeanca a primit o sinecură politică la conducera CNCIR București (fostul ISCIR), un fel de „cooperativă meșteșugărească”

Salariul său este aprobat tot politic de către reprezentantul AGA: 54.000 de lei net/lună! Nu este o greșeală, dar nici în sistemul bancar nu găsești asemenea venituri

Președintele Iohannis câștigă de patru ori mai puțin decât Ioana Timofte: doar 14.000 de lei/lună

Aceasta a făcut facultate la privat, apoi a dat faliment scurt cu o afacere la Iași, după care a intrat în grațiile liderilor politici de la București

A obținut niște funcții ambientale prin ministere, apoi a devenit director general la CNCIR. E nepoata fostului șef al SRI

A primit 12 indemnizații lunare ca premiu în 2021, dar profitul CNCIR s-a redus la jumătate față de 2020 și este aproape egal cu valoarea datoriilor

Ioana Timofte are trei mașini, și-a luat o Tesla S de 90.000 de euro, deține două apartamente totalizând 300 mp în București, mai multe case, terenuri și bijuterii de 80.000 de euro. A trăit toată viața din sinecuri la stat

Sunt zeci de companii naționale unde se dau bonusuri de sute de mii de lei, pe care în privat nu le visează nimeni

Hotărârea AGA cu aprobarea indicatorilor de performanță. Toți merită sute de mii de lei bonus, deși profitul CNCIR s-a înjumătățit în 2021 față de 2020

De patru ani, ieșeanca Ioana Timofte, nepoata fostului șef SRI Radu Timofte, se află la timona Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA (CNCIR). A supraviețuit în funcție tuturor guvernărilor: PSD, PNL, PNL-USR-UDMR, PSD-PNL-UDMR.

Dar marea lovitură financiară abia acum o dă: are o remunerație fixă lunară de 37.200 lei (brut), adică aproximativ 22.000 lei bani în mână. La care se adaugă, aferent îndeplinirii criteriilor de performanță pentru anul trecut, încă 669.600 lei brut. Cu indemnizația fixă și cu cea variabilă, reiese o medie lunară netă de 54.000 lei = peste 11.000 de euro.

Timofte, absolventă a universității private „Petre Andrei” din Iași, cu carieră în Ministerele Economiei și Energiei, și-a îmbogățit CV-ul cu felurite cursuri la Academia Națională de Informații și Universitatea Națională de Apărare.

Jumătate din profit, salariile a șapte oameni
Salariile fixe și indemnizațiile variabile ale conducerii CNCIR însumează, aferent anului 2021, peste 3,5 milioane de lei brut, în condițiile în care profitul net a fost de 6 milioane de lei.

Din cei peste 700.000 euro s-au îndestulat doar 7 persoane: directorul general, cel economic, cel juridic și patru membri neexecutivi ai Consiliului de Administrație.

Cel mai mult i-a revenit Ioanei Timofte, director general și administrator executiv al CNCIR: 1,1 milioane de lei brut.

E cea mai tare întreprindere privată care e de fapt de stat. E mai profitabil decât la privat.

Ioana Timofte a avut dreptul să primească încă 18 salarii bonus pentru performanța din 2021. Este cel mai mare premiu dat la stat în România

Și-a fixat salariul: 37.200 de lei brut!
Iată, potrivit „Raportului anual al Comitetului de Nominalizare și Remunerare din cadrul Consiliului de Administrație privind remunerarea administratorilor și directorilor cu contract de mandat pentru anul 2021”, cum s-au constituit veniturile sale:
- „Indemnizația fixă brută lunară a fost stabilită (...) reprezentând de 6 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii”.

Or, câteva paragrafe mai sus pe aceeași pagină, la stabilirea indemnizației administratorilor neexecutivi, se deduce că această medie pe 12 luni a salariului brut lunar este de 6.200 de lei. Așadar, componenta fixă a Ioanei Timofte, director general și administrator executiv al CNCIR, se calculează: 6 x 6.200 = 37.200 lei/lună/brut. Aproximativ 446.400 lei brut anual.

Ioana Timofte figura la un moment dat în topurile de frumusețe din politică în ziarele mondene. A făcut carieră la Ministerul Apărării, în perioada în care Gabriel Oprea era vicepremier

O bagatelă de bonus anual: 670.000 de lei brut
- Printr-o decizie AGA, s-a stabilit ca Timofte să primească și „o indemnizație variabilă maximă în cuantum de 1,5 ori indemnizația fixă anuală”.

Cum pentru 2021, Timofte are un nivel de îndeplinire a Indicatorilor Cheie de Performanță de 100%, este eligibilă pentru această bonificație: 446.400 x 1,5 = 669.600 lei brut.

Paratenză: bonusul se poate acorda dacă indicatorii de performanță sunt îndepliniți peste 75%, diferă însă valoarea cu care se indexează.

Cât iese salariul/an la CNCIR: 1,1 milioane de lei!
- Calcul total indemnizație fixă brută + indemnizație variabilă brută pe 2021 în cazul Ioanei Timofte = 1,1 milioane de lei. Ceea ce corespunde unei medii lunare brute de aproximativ 93.000 lei, adică 54.000 lei net, echivalentul a 11.000 euro/net/lunar.

Precizare: în hotărârea cu numărul 2 a AGA din 23 mai 2022, s-a aprobat gradul de realizare a indicatorilor cheie de performanță de 100% în cazul membrilor CA și ai Ioanei Timofte. Deci, au luat sau vor lua bonusurile financiare.

Remunerația membrilor CA neexecutivi este de doar 2 salarii medii/lună, adică peste 12.000 de lei, la care se adaugă bonusul anual, care dublează veniturile

Răspunsul Ioanei Timofte: e confidențial, dar e așa cum ați aflat

Vinerea trecută, REPORTER DE IAȘI i-a trimis Ioanei Timofte, pe mailul instituției, mai multe întrebări referitoare la câștigurile sale salariale de la CNCIR. Contactată luni, Ioana Timofte a refuzat dialogul telefonic.

„Ați trimis o adresă vineri. Așteptați să primiți răspunsul. O să-l primiți în această dimineață (luni, 20 iunie – n.r.). Nu-mi permite în acest moment programul să stau de vorbă la telefon”, a spus Timofte.
Ulterior, reprezentanții companiei au trimis un email de câteva rânduri în care nu au spus nimic concret despre veniturile Ioanei Timofte: „Componenta variabilă a indemnizației Directorului General, care se acordă proporțional cu nivelul de îndeplinire al indicatorilor financiari și non-financiari, este o prevedere a unui contract comercial, fiind supusă clauzelor de confidențialitate aferente”.
Totuși, într-un paragraf au confirmat cele scrise în raport: „Indemnizația Directorului General al CNCIR SA este echivalentă cu 6 ori media de pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate”.

Ceilalți membri CA au câte 12.400 de lei/lună
Ceilalți patru membri neexecutivi ai Consiliului de Administrație primesc, fiecare, câte o indemnizație brută fixă lunară ce reprezintă de 2 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar din ramura în care își desfășoară activitatea societatea, respectiv 12.400 de lei. Net lunar ar fi aproximativ 7.200 de lei.

„Suplimentar indemnizației fixe, AGA a stabilit că administratorii neexecutivi au dreptul să primească și o componentă anuală variabilă brută a remunerației, la valoarea de 148.000 lei/an”. Acest lucru înseamnă, de fapt, indemnizația fixă de 12.400 lei x 12 luni.

Halucinant: remunerația Ioanei Timofte, director la CNCIR este fixată la 6 salarii medii/lună. Asta înseamnă circa 36.000 de lei lunar

Ești în CA, câștigi cât Iohannis
Concluzia din raport: „Pentru anul 2021, nivelul global de îndeplinire a Indicatorilor Cheie de Performanță stabiliți pentru membrii neexecutivi ai Consiliului de Administrație este de 100%, iar plata remunerației variabile va fi efectuată după aprobarea de către AGA a gradului de realizare a ICP”. Iar AGA a aprobat acum o lună.
Cu alte cuvinte, însumând cele două tipuri de indemnizație, fixă și variabilă, fiecare membru CA neexecutiv va înregistra un venit pentru ședințele de la CNCIR din 2021 de peste 14.400 lei net/lunar. Cam cât câștigă lunar Klaus Iohannis, de pe urma exercitării funcției de președinte al României.

Alți doi directori ridică 6.000 de euro net/lună
Directorul economic și cel juridic au venituri identice. Au început la sfârșitul anului 2020 cu „o indemnizație fixă lunară brută reprezentând de 4 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate” pentru ca în septembrie 2021 să li se ia în considerare o indemnizație reprezentând de 5 ori media salariului brut.

Pe tot anul trecut, a reieșit pentru fiecare dintre cei doi directori câte peste 316.000 lei brut. Sumă care se dublează deoarece și ei au realizat indicatorii de performanță, prima în cazul lor constând într-o indemnizație variabilă „de 1 ori indemnizația fixă anuală”. La aceste calcule, media netă lunară pentru fiecare dintre cei doi s-ar ridica la 30.000 lei, peste 6.000 de euro.


Ionel Georgescu, unul din sutele de cazuri din eșaloanele 2 și 3 ale politicii românești: indemnizații uriașe din tot felul de funcții publice, plus pensie specială de 17.000 de lei/lună

Cazul Ionel Georgescu: 9.000 de euro lunar din pensie și salarii la stat
O situație aparte în CA-ul de la CNCIR: Ionel Georgescu. Este un fost poliţist din Strehaia, pensionar special, epurat din structurile ministerului Economiei de către Claudiu Năsui (USR). Acum, Georgescu a ajuns la Ministerul Energiei. În declarația de avere completată acum câteva zile, Georgescu a menționat următoarele venituri nete aferente anului trecut:
- 91.215 lei ca director în Ministerul Energiei
- 23.793 lei ca director general în Ministerul Economiei
- 201.120 lei ca pensie, Casa de Pensii a MAI
- 15.200 lei ca administrator special la Uzina Mecanică București
- 73.643 lei ca administrator special la Băița SA
- 11.325 lei ca membru CA la Romarm SA
- 101.478 lei ca membru CA la CNCIR
- 9.720 lei ca membru CA la CupruMin SA
Total general anul trecut: 527.494 lei net = 43.957 lei net/lună = 9.063 euro

S-au angajat 100 de oameni în patru ani la CNCIR
Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA este o firmă cu capital integral de stat, de interes strategic național, înființată în anul 2010. Funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei. Oferă servicii de inspecție, verificare, testare, certificare și formare profesională.

La o cifră de afaceri de 85 de milioane de lei în 2021, profitul a fost de doar 6,3 milioane de lei, cu datorii de peste 6,9 milioane de lei. În 2020, la o cifră de afaceri de 81 milioane lei, compania a înregistrat un profit de aproape 15 milioane de lei.
De când Ioana Timofte este director (2018) numărul angajaților CNCIR a crescut de la 404 la 497 (2021), deci o majorare cu 23%.



Ioana Timofte și-a pus bordul unei Tesla S la contul de Facebook, ca o pițipoancă. În declarația de avere menționează un leasing

Averea Ioanei Timofte
Până ieri seara, pe site-ul CNCIR nu fuseseră afișate declarațiile de avere completate în 2022. Ultimele disponibile sunt cele din 2021 pentru anul anterior. Astfel, potrivit actului semnat pe 10 iunie 2021, Ioana Timofte deține:
* 1.450 mp teren intravilan comuna Horia (jud. Neamț) – donație părinți
* 830 mp teren intravilan Iași – donație părinți
* casă de locuit 100 mp, comuna Horia (jud. Neamț) – donație părinți (2013)
* apartament București 178 mp, vânzare-cumpărare (2013)
* casă de locuit Iași 230 mp – donație părinți (2016)
* apartament București 112 mp, vânzare-cumpărare (2018)
* automobil Peugeot 607 (fabricat în 2005)
* automobil Mercedes (fabricat 2010)
* automobil Volkswagen (fabricat 2018)
* bijuterii dobândite 2002 – 2021 în valoare estimată de 80.000 euro
* active financiare în valoare cumulată de aproximativ 50.000 euro
* acțiuni și părți sociale la SC Construcții Feroviare Moldova și Ferovia Pres moștenite de la tată
* 7.200 euro venit anual obținut din închirierea unui apartament
* credit imobiliar în valoare de 78.000 euro
* salariul de director general CNCIR aferent anului 2020, sumă netă: 228.000 lei (o medie lunară de 19.000 lei)
* peste 87.000 lei și 75.000 euro moștenire tată
* pe pagina de Facebook, la fotografia de coperta are imaginea cu bordul unui autoturism Tesla S, mașină care are de nouă un preț de 90.000 euro. Deși a fost întrebată de prieteni dacă-i aparține, Timofte nici n-a confirmat, nici n-a infirmat. În declarația sa de avere a menționat un leasing auto de 43.000 euro
Cariera i-a luat avânt sub aripa lui Gabi Oprea
* 2018 – prezent: director general la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA
* 2017 - 2018: consilier personal al ministrului Economiei
* 2017 - 2018: director comercial la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA
* 2015: consilier personal la Cabinetul secretarului de stat – Ministerul Energiei
* 2012 – 2015: consilier personal la Cabinetul secretarului de stat – Ministerul Economiei
* 2010 – 2016: cadru universitar asociat la Universitatea „Petre Andrei” Iași
* 2010 – 2012: consilier al secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, din cadrul Ministerului Apărării Naționale
* 2009 – 2012: director adjunct Colegiul Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
* 2009: director al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și informare publică din cadrul Ministerului Apărării Naționale
* 2008 – 2010: consilier local PSD în Consiliul Local Iași
* 2007 – 2010: asistent universitar la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității Cuza Iași
* 2006 – prezent: avocat, membru al Baroului de avocați Iași (autosuspendat)
* 2006 – 2009: director vânzări
* 2005 – 2006: consilier juridic
* 2005: director marketing
* 2003 – 2005: administrator
* 2002 – 2005: asistent marketing
Alte activități profesionale:
* 2018 – 2019: președinte al Consiliului de Administrație al Societății Naționale a Apelor Minerale
* 2017: membru în Consiliul de Administrație al Societății pentru servicii de mentenanță a rețelei electrice de transport „SMART”, filială a Companiei Naționale „Transelectrica”
* 2016: membru al Adunării Generale a Acționarilor societății de producere a energiei electrice în hidrocentrale „Hidroelectrica”
* 2015 – 2016: membru al Adunării Generale a Acționarilor a ROMAERO SA
* 2015: membru în Consiliul de Administrație al Societății Naționale a Apelor Minerale
* 2014: membru al Adunării Generale a Acționarilor Cupru Min SA Abrud
* 2012 – 2014: membru în Consiliul de Administrație al societății de distribuție e energiei electrice Transilvania sud, Brașov
Studiile:
* 2010: curs postuniversitar de perfecționare în specializarea „Securitate națională” – Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazu”
* 2009: curs postuniversitar de perfecționare în specializarea „Securitate și buna guvernare” – Colegiul Național de Apărare din cadrul Universității Naționae de Apărare „Carol I”
* 2005 – 2007: masterat cu specializarea „Studii de integrare și securitate” – Universitatea „Cuza” Iași

* 2000 – 2004: licență în științe juridice, Facultatea de Drept a Universității „Petre Andrei” Iași

Article image
Declarațiile de avere ale șefilor din Consiliul Județean (CJ) și consilierilor județeni, postate zilele trecute și valabile pe anul 2021, arată, încă o dată, cum prosperă camarila de partid. Deși au trecut aproape doi ani de când actualul președinte Costel Alexe a părăsit postul de ministru al Mediului, apropiați ai săi din CJ au primit bani grei în urma unor decizii ale sale: Codrin Lupu aproape 2.000 euro/lună în Consiliu...
Autor cristi tanasa Anchete 17 Iunie 2022


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: