fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Ucrainenii au arestat un grup de asasini care ar fi fost plătiți de ruși să îl omoare pe ministrul apărării (VIDEO)

Ucrainenii au arestat un grup de asasini care ar fi fost plătiți de ruși să îl omoare pe ministrul apărării (VIDEO)


SBU, serviciul de securitate al Ucrainei, a reținut un grup de asasini ai serviciilor speciale ruse care au planificat uciderea ministrului apărării și a a șefului GUR – serviciul secret al Ministerului Apărării al Ucrainei. Serviciul de securitate ucrainean anunță că a prevenit astfel o serie de crime care vizau reprezentanți ai conducerii politice și militare de vârf și ale unor personalități publice din Ucraina.

„Ca urmare a unei operațiuni speciale în mai multe etape, grupul de sabotaj și informații a Direcției Principale a Statului Major al URSS (mai bine cunoscut sub numele de GRU) a fost neutralizat”, scrie SBU pe site-ul său, conform Digi24.

Atacatorii erau angajați în pregătirile pentru lichidarea fizică a ministrului Apărării și a șefului Direcției Principale de Informații din Ucraina, precum și a unui cunoscut activist ucrainean.

Pentru uciderea fiecăruia dintre ei, asasinii aveau promisă o recompensă în valoare de 100 până la 150 de mii de dolari.

S-a stabilit că grupul era format din membri ai personalului serviciilor de informații militare ale Federației Ruse implicați în activități subversive pe teritoriul Ucrainei. Acesta includea un rezident din Lugansk - ocupat temporar de armată rusă, care, ca parte a formațiunilor armate ilegale ale organizației teroriste „LNR”, a luat parte activ la operațiunile de luptă împotriva forțelor ucrainene din est.

La instrucțiunile coordonatorului de la Moscova, el, folosind legăturile sale dintre cercurile criminale, căuta un asasin care să comită crime prin contract.

Un locuitor din Kiev a răspuns „ofertei” sale. Pentru cinci mii de dolari, el s-a angajat să elimine un militar ucrainean care, potrivit ocupanților, ar fi fost implicat în masacrul fizic al prizonierilor de război ruși.

Acest asasinat trebuia să fie un test înaintea principalelor acțiuni criminale care vizau ține importante.

Pentru a-i ucide pe șefii departamentelor de apărare, „legătura” a decis să ajungă personal pe teritoriul aflat sub controlul autorităților ucrainene. Aici, împreună cu un complice, au pregătit un plan de „lichidare” pe care urmau să-l supună spre aprobare responsabililor din Federația Rusă.

Atacatorul a disimulat rutele de mișcare, așa că a intrat cu mașina în Ucraina prin Belarus.

Angajații SBU au documentat sosirea lui în regiunea Volyn prin punctul de control Domanove și întâlnirea sa cu un complice.

Pentru a preveni săvârșirea unor infracțiuni deosebit de grave, ofițeri de contrainformații ai Serviciului de Securitate ucrainean, cu implicarea militarilor Serviciului Central de Securitate „A” i-au reținut pe ambii infractori la Kovel.

În timpul percheziției au fost găsite în posesia bărbatului care a fost contractat pentru crime, dovezi ale unor fapte penale, precum și un pașaport al unui cetățean al Federației Ruse.

În prezent, ambele persoane au fost acuzate de trădare comisă în baza legii marțiale și omor intenționat. Problema alegerii unei măsuri preventive sub forma reținerii este în curs de soluționare.

„Inamicul nu poate câștiga pe câmpul de luptă, așa că recurge la metodele sale obișnuite - încearcă să organizeze asasinate asupra șefilor armatei și ai autorităților ucrainene. Și prin aceasta, demonstrează încă o dată lumii întregi că Rusia este un stat terorist care nu urmează reguli civilizate. Dar înțelegem perfect la ce să ne așteptăm de la Federația Rusă, așa că acționăm în avans și neutralizăm în avans operațiunile speciale ale inamicului. Vom continua să facem asta!”, a subliniat șeful interimar al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasyl Malyuk.

Sunt în curs de desfășurare măsuri complexe de aducere în fața justiției a coordonatoriilor ruși ai activităților subversive, care în prezent se ascund în Federația Rusă.

Măsurile de depistare a criminalității au fost efectuate de către angajații Departamentului Principal al SBU din Kiev și din regiunea Kiev împreună cu unități ale SBU din regiunea Volyn, Poliția Națională și sub îndrumarea procedurală a Procuraturii Raionale Pechersk din Kiev.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30