fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Operațiunea „London Bridge”. Măsurile de securitate luate pentru funeraliile reginei: peste 10.000 de polițiști vor fi la datorie

Operațiunea „London Bridge”. Măsurile de securitate luate pentru funeraliile reginei: peste 10.000 de polițiști vor fi la datorie


Organizarea funeraliilor reprezintă o provocare de securitate fără precedent. Mii de politisti au împânzit centrul Londrei. Și, pe lângă numeroșii agenți, vor fi implicați și peste 10.000 de angajați din toate categoriile forțelor armate regale.

Pentru ceremoniile de luni, capitala britanică găzduiește o impresionantă reuniune a liderilor mondiali, cum nu a mai avut loc de zeci de ani.

Centrul Londrei arată ca o fortareaţă. Măsuri draconice de securitate au fost puse în aplicare încă de duminică.

Operațiunea, foarte complexă, este cea mai mare din istoria forțelor de ordine londoneze, depășind Jocurile Olimpice organizate în capitala Marii Britanii, în 2012.

Peste 10.000 de polițiști vor fi luni la datorie. Și vor avea întăriri din toate cele 43 de structuri ale forțelor de ordine din Marea Britanie.

De asemenea, sute de comisari voluntari și membri ai forțelor armate se vor afla de-a lungul traseului pe care va avea loc procesiunea.

Sir Mark Rowley, comisar în cadrul Poliţiei Metropolitane din Londra: „Este o provocare uriașă pentru Poliția Metropolitană și pentru mine personal, dar ne pregătim de mulți ani (pentru acest eveniment). Au fost implicați oameni sârguincioși și muncitori, care au depus mult efort pentru acest eveniment”.

Liderii din întreaga lume au fost informați că pe drumul până la Westminster Abbey, unde vor începe funeraliile de stat, nu va fi permis accesul cu mașini oficiale. În schimb, deplasarea se va putea face cu autocare, ce vor porni din vestul Londrei.

Aceasta este doar partea vizibilă a unei operațiuni de securitate, conduse de la un centru de control de înaltă tehnologie, aflat în apropierea podului Lambeth, nu departe de Parlament.

Gurile de canal și tomberoanele au fost percheziționate și sigilate. Pe acoperișuri vor fi lunetiști, pe străzi câini de urmărire, iar pe râul Tamisa nave de patrulare. Nu va lipsi nici poliția călare.

Sadiq Khan, primarul Londrei: „De zeci de ani, Casa Regală a colaborat îndeaproape cu guvernul, cu primarii care s-au succedat și cu multe alte persoane în legătură cu pregătirea funeraliilor Majestății Sale. A fost numită „operațiunea London Bridge" și, timp de mulți ani, evident, nu am putut vorbi despre asta. Nu era etic să vorbim despre înmormântarea monarhului nostru. Ceea ce vedeți acum este executarea acelor planuri”.

Totodată, zborul dronelor deasupra Londrei a fost interzis temporar, iar aeroportul Heathrow va ține la sol zeci de avioane, pentru ca zgomotul aeronavelor să nu perturbe ceremonia funerară.

 

Sursa: Știrile PRO TV


ROGESI

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Cartierul Austriac