fbpx
 
Foto: Twitter Foto: Twitter

Polițiștii au deschis focul la metroul din Teheran și au bătut mai multe femei în tren (VIDEO)


Forțele de securitate din Iran au deschis focul asupra oamenilor de la o stație de metrou din capitala Teheran și au bătut femei care nu și-au acoperit părul în conformitate cu legea iraniană.

Incidentul s-a petrecut după trei luni de proteste față de moartea lui Mahsi Amini, o tânără de 22 de ani care a murit în custodia poliției morale, pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict impus femeilor.

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare au arătat pasageri alergând spre ieșiri, mulți dintre ei căzând și fiind călcați în picioare, după ce poliția a deschis focul pe o platformă aglomerată.

De asemenea, poliția a fost filmată prin ferestrele trenurilor, defilând prin vagoane și bătând femei cu bastoanele, potrivit The Guardian

Manifestațiile s-au intensificat marți, când protestatarii au comemorat „Noiembrie sângeros” din 2019, când sute de oameni au fost uciși în timpul protestelor împotriva creșterii prețurilor la combustibil.

De asemenea, protestatarii au fost înregistrați scandând și dând foc basmalelor în stațiile de metrou. Agence France-Presse a raportat că șase persoane au murit în toată țara în ciocniri cu autoritățile peste noapte.

Stațiile de metrou și transport public – adesea patrulate de poliția morală – au devenit un loc de violență de stat și de supraveghere a cetățenilor în timpul verii, în timpul represiunii împotriva vestimentației feminine.

Peste 300 de persoane au fost ucise de forțele de securitate în două luni de proteste, potrivit grupului Iran Human Rights (IHR) din Oslo. Grupul spune că 15.000 de persoane au fost arestate, o cifră negată de autoritățile iraniene.

Cinci protestatari au fost condamnați până acum la moarte. La începutul lunii noiembrie, 272 din cei 290 de parlamentari ai Iranului au votat pentru aplicarea pedepsei cu moartea pentru crime grave împotriva statului și au solicitat repetat din partea unor oficiali să adopte o atitudine mai dură împotriva protestelor care nu dau niciun semn de atenuare.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: