fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Veganii au ocupat restaurantul lui Gordon Ramsay, supărați pe fripturile acestuia

Veganii au ocupat restaurantul lui Gordon Ramsay, supărați pe fripturile acestuia


Activişti ai grupării Animal Rebellion, o mişcare care susţine alimentaţia pe bază de plante, a ocupat sâmbătă seară la Londra un restaurant de trei stele Michelin deţinut de bucătarul Gordon Ramsay, informează AFP.

Activiştii, 14 la număr potrivit Animal Rebellion, s-au instalat la mesele rezervate clienţilor şi au fluturat „meniuri fictive” în care era marcat impactul asupra mediului al alimentelor oferite de restaurant, a explicat grupul într-un comunicat.

„Printre felurile de mâncare regăsim carne de vită şi friptură, care au cea mai mare amprentă de carbon şi care utilizează cele mai multe terenuri” pentru creşterea animalelor, a criticat Animal Rebellion.

Restaurantul a trebuit să-şi închidă porţile mai devreme sâmbătă seară după ce militanţii au refuzat să-şi părăsească locurile.

Este „exemplul perfect” de inegalitate în Regatul Unit, a avertizat Lucia Alexander, o infirmieră în vârstă de 39 de ani care a participat la protestul din restaurant.

„În timp ce Gordon Ramsay serveşte feluri de mâncare care costă cel puţin 155 de lire sterline (178 de euro) de persoană, peste două milioane de persoane depind de băncile alimentare din cauza crizei costului vieţii”, a mai spus ea.

„În locul profiturilor colosale obţinute de restaurante în detrimentul animalelor, muncitorilor şi climei, am putea hrăni întreaga omenire susţinând agricultorii şi pescarii în tranziţia spre un sistem alimentar pe bază de plante”, a afirmat ea.

O purtătoare de cuvânt a restaurantului a criticat acţiunea ca fiind ”profund lipsită de respect”.

„Fiecare are dreptul la opiniile şi credinţele sale”, a declarat ea. „Cu toate acestea, pătrunderea cu forţa într-un restaurant, deranjarea personalului care munceşte din greu şi a strica seara clienţilor care au aşteptat luni bune pentru a obţine o rezervare este incredibil de inadecvat”, a criticat ea.

 

Sursa: Agerpres


ROGESI

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Cartierul Austriac