fbpx
 
Foto: Facebook / Giancarlo Sociali Foto: Facebook / Giancarlo Sociali

Moartea unui cioban român stabilit în Italia a înmărmurit comunitatea. „Ne va fi dor de tine”


Moartea prematură a unui păstor român stabilit in Italia a întristat o întreagă comunitate. Acesta era stabilit de ani buni în localitatea Celano din Provincia L'Aquila, Regiunea Abruzzo, Italia.

Se numea Nicolae, însă italienii îi spuneau „Nicola”. Păstorul a murit în luna octombrie, fiind grav bolnav, scrie Rotalianul.

Cu puțin timp înainte de a muri, Nicolae călătorise în România pentru nunta fiicei sale. Acesta și-a revăzut familia și apropiații înainte de a se stinge. 

Nicolae era stabilit de mai mulți ani în Italia, unde era cioban. Se împreietenese cu localnicii și devenise chiar iubit și respectat în comunitatea din Celano.

Moartea sa a întristat întreaga comunitate. Câteva persoane au transmis chiar mesaje de comemorare emoționante în amintirea ciobanului Nicolae.

Giancarlo Sociali, un pasionat cunoscător al tradițiilor din regiunea Abruzzo, a spus: „Nicola, ne va fi dor de tine și mai ales Muntelui Sirente pe care îl înveseleai cu șuierăturile tale. Nu vei fi uitat! Nicola a fost un român care a venit la noi pentru muncă; a știut să fie păstor, ceea ce pentru el era o adevărată pasiune, dar și o meserie”.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31