fbpx
 
Cristina Oțeleanu, pe holurile DIICOT la audierile de miercurea trecută Cristina Oțeleanu, pe holurile DIICOT la audierile de miercurea trecută

În această dimineață, alți cinci inculpați din Dosarul DIICOT au contestat controlul judiciar. Printre ei, Mustiață și Oțeleanu


Încă cinci dintre persoanele audiate, miercurea trecută, de DIICOT, în Dosarul Veranda, au contestat la instanță legalitatea măsurii de control judiciar care le-a fost impusă de procurorul de caz. Numărul celor care au depus, până în acest moment, astfel de plângeri, la Tribunalul Iași, se ridică la 11.

În această dimineață au contestat controlul judiciar Cristina Oțeleanu, directorul Direcției Juridice din Primăria Iași, Alexandru Mustiață, arhitectul-șef al Municipiului Iași, Mariana Popa, registrator la Oficiul de Cadastru, Ovidiu Crețu, angajat al firmelor deținute de dezvoltatorul imobiliar Criatin Zămoșteanu, și Vasile Bliorț, cadastrist.

Aceștia li se alătură altor șase acuzați din acest dosar, care au depus la Tribunal plângeri similare joia și vinerea trecută: omul de afaceri Cristin Zămoșteanu, primarul Mihai Chirica, directorul de la Urbanism Raluca Andreea Mocanu, care a fost fost arhitect-șef al Municipiului Iași, Andras Vartolomei Zlăvog, consilier GIS Cadastru, Remus Lucian Amăriuței, administrator al unor firme patronate de Zămoșteanu, și Marius Răzvan Popa, angajat al Oficiului de Cadastru.

Până acum, DIICOT nu a făcut publică, în mod oficial, lista celor puși sub acuzare în această anchetă.

Miercurea trecută, DIICOT a derulat în Iași mai multe percheziții într-un dosar înregistrat în 2020 și extins în cursul urmăririi penale. Inițial, principalul acuzat a fost dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămoșteanu, inculpat pentru faptul că nu a achitat către bugetul de stat taxe și impozite de 12 milioane de euro în urma tranzacțiilor imobiliare pe care le-a derulat în trecut.

Ulterior, anchetatorii au descoperit, în același dosar, constituirea unui grup infracțional organizat (…) vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcționari din administrația publică locală cu atribuții în domeniul emiterii și urmăririi respectării documentațiilor de urbanism”.

În dosar există indicii legate de autorizarea ilegală a cel puțin două imobile, unul dintre acestea fiind etajul superior de la Hala Centrală, clădire deținută de către Zămoșteanu la momentul săvârșirii infracțiunilor.

Infracțiunile cercetate de procurori sunt abuz în serviciu în vederea obținerii unui folos necuvenit, uzurparea funcției, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului societății într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Article image
Astăzi, 14.12.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Iaşi - S.C.F.T.S.B. pun în aplicare 24 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și sediile unor autorități publice locale, într-o cauză în car...
Autor cristi tanasa Anchete 14 Decembrie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30