fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Știrile PRO TV Știrile PRO TV

Refugiaţi ucraineni, exploataţi în fabrici de ţigări contrafăcute în Spania


Poliţia spaniolă a anunţat duminică dezmembrarea unei reţele ce exploata refugiaţi ucraineni şi făcea milioane de euro vânzând cantităţi uriaşe de ţigări contrafăcute, scrie News.ro. 

Ucrainenii erau ţinuţi înghesuiţi în locuinţe improvizate şi erau puşi să muncească în trei fabrici ilegale de tutun.

Reţeaua este acuzată de contrabandă cu „cantităţi mari" de tutun. Ţigările contrafăcute erau vândute în toată Spania şi în ţările vecine, a precizat Garda Civilă spaniolă într-un comunicat.

Douăzeci şi şapte de persoane au fost arestate în Spania în cadrul anchetei, care a fost efectuată cu ajutorul agenţiei europene de poliţie Europol.

În acelaşi timp, au fost confiscate zece tone de frunze de tutun şi 3,5 milioane de pachete de ţigări, în valoare totală de 37,5 milioane de euro, dar şi vehicule de lux, bijuterii şi 300.000 de euro în numerar.

Cele trei fabrici, situate în regiunea viticolă La Rioja (nord), Sevilla (sud) şi Valencia (est), erau echipate cu utilaje de „tehnologie avansată" şi puteau produce 540.000 de pachete de ţigări pe zi, se arată în comunicat.

Reţeaua angaja ucraineni care fie au venit ilegal în Spania, fie au sosit ca solicitanţi de azil după începerea războiului din Ucraina ,în februarie 2022. Aceştia erau puşi să muncească ore îndelungate şi trăiau chiar în incinta atelierelor, înghesuiţi în module improvizate din prefabricate şi fără a putea părăsi instalaţiile, pentru a nu fi depistaţi.

Liderii reţelei, în schimb, spălau sume importante de bani şi duceau o viaţă de lux în staţiunea turistică Marbella, pe Costa del Sol, au precizat autorităţile.

Pentru că afacerile le mergeau excelent, liderii reţelei intenţionau să deschidă şi o a patra fabrică, la Osuna (Sevilla), pentru a creşte şi mai mult producţia şi, prin urmare, profiturile. Aduseseră deja echipamentele necesare, pe care acum le-a confiscat poliţia.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30