fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Inspectoarea de urbanism Petronela Susan, de la Primăria Rediu, prinsă azi în flagrant de DGA. Este audiată la DNA

Inspectoarea de urbanism Petronela Susan, de la Primăria Rediu, prinsă azi în flagrant de DGA. Este audiată la DNA


Petronela Susan a fost subiectul unui flagrant organizat azi de ofițerii DGA Iași. Primarul comunei Rediu, Ciprian Grosu, nu știa exact obiectul anchetei care a dus la surprinderea inspectoarei de urbanism, dar flagrantul s-ar fi produs chiar în biroul acesteia: „Faptele s-au petrecut aproape de încheierea programului. Ofițerii au intrat în biroul dumneaei și au ieșit împreună destul de repede, fără să dea explicații”, a declarat primarul.

Petronela Susan a fost dusă la audieri, la sediul DNA, unde se află și acum, în cursul serii. Nu există o confirmare privind emiterea unui mandat de reținere.

Inspectoarea de urbanism a lucrat până în 2020 la Primăria Iași, fiind audiată în ultimii ani de către DIICOT în mai multe spețe imobiliare. Susan s-a transferat la Rediu în urma situației tot mai tensionate din departamentul de Urbanism al Primăriei Iași. Ea a fost în conflict, în ultima sa perioadă petrecută în Palatul Roznovanu, cu primarul Mihai Chirica, dar avea o relație bună cu arhitectul-șef Alexandru Mustiață.

Primarul USR din Rediu a schimbat tot urbanismul Primăriei imediat ce a câștigat alegerile, aducând mai mulți specialiști din oraș. Ciprian Grosu motiva că administrația din Rediu era puternic viciată în urma mandatelor succesive ale fostului edil Vasile Haidău, comuna din Zona Metropolitană fiind invadată de blocuri printre case, iar autorizațiile abuzive scandalizaseră locuitorii.

Primarul USR Ciprian Grosu a emis un comunicat: „Am militat din prima zi a mandatului împotriva oricărui act de corupție”

„Corupția este un fenomen care macină societatea românească încă din vremurile comunismului, accentuându-se o dată în plus cu avansarea României pe căile democrației.

Este regretabil să vedem astăzi, cu toate exemplele furnizate de DNA în ultimii ani, încă un episod în care este implicat un funcționar, suspectat de cea mai gravă faptă de corupție - luarea de mită - și cu atât mai regretabil este că evenimentul de astăzi a implicat comuna noastră.

În această după-amiază am fost înștiințat că în interiorul instituției noastre a fost realizat, de către DGA, un flagrant prin care s-a constatat că un funcționar cu vechi ștate vechi în administrația locală (acesta lucrând ani buni în serviciul de urbanism al primăriei Iași și ce circa 2 ani în cadrul specific al primăriei Rediu), că ar fi luat, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a-și îndeplini obligațiile de serviciu și pentru care era remunerată de către stat.

În acest moment al anchetei este prematur a se pronunța oricine în legătură cu vinovăția acestei persoane, acesta fiind exclusiv atributul instanțelor de judecată care vor pronunța o soluție legală.

Încă de la începutul mandatului meu am militat, constant, vehement și neabătut, împotriva oricărui act de corupție ce ar putea afecta serviciul primăriei comunei Rediu, comunicând tuturor subordonaților și colaboratorilor mei că în ceea ce privește actele de corupție toleranța la nivelul primarului din Rediu este ZERO.

Din acest motiv, voi pune la dispoziția organelor de anchetă, toate și oricare, informații, date și documente ce pot servi la aflarea devărului în această cauză.

Este un moment trist pentru administrația mandatului meu evenimentul ce s-a produs astăzi, nu din prisma compasiunii pe care i-aș purta-o funcționarului respectiv întrucât aceasta nu există, ci din perspectiva împrejurării conform căreia un atare act de corupție s-a putut produce în cadrul instituției noastre, cu toate eforturile și atenționările constante pe care le-am adresat funcționarilor din primărie în legătură cu posibilitatea săvârșirii unor asemenea fapte.

Dezavuez ferm orice manifestare de corupție în sânul administrației locale pe care o conduc, arătându-mă dispus să militez ferm și aplicat practic, în continuare, pentru combaterea acestui fenomen, un veritabil cancer al societății românești.”, a declarat Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: