fbpx
 
Înregistrări explozive: traficanți, polițiști și sacoșe de bani. „Noi ne mințim că păzim frontiera” / PARTEA I

Înregistrări explozive: traficanți, polițiști și sacoșe de bani. „Noi ne mințim că păzim frontiera” / PARTEA I


Șeful Poliției de Frontieră pe Estul României, Victor Mariniuc, încerca marea cu degetul: dacă se poate baza pe sprijinul „băieților” să prindă un TIR cu țigări de contrabandă, deși el ar trebui să dea ordine și să facă marile capturi

Un agent de poliție cu identitate protejată îi spune de marile șpăgi vehiculate în Poliția de Frontieră: fostul adjunct – 500.000 de euro, un singur TIR cu marfă de contrabandă – 100.000 de euro

Costel Alexe este menționat în discuție că a aranjat cu șeful Prefecților, consilierul ministrului de Interne, numirea lui Leonardo Melinte ca adjunct la ITPF Iași: „S-a dat o anumită... așa”

Într-un sat din Golăiești, pe malul Prutului, s-au făcut milioane de euro din traficul de țigări, polițiștii închizând ochii de ani de zile. „Nici cinci patrule nu sunt suficiente. Noi ne mințim că păzim frontiera”, spune agentul sub acoperire

Un fost polițist este indicat ca șeful traficului prin Vama Sculeni. „Toți basarabenii trec pe la Săraru, are monopolul. A cerut dublu”

„Dacă s-ar vrea, în două săptămâni tot traficul ar fi gata”, mai spune avertizorul de integritate. Dar nu se vrea

Aceasta este prima parte a înregistrărilor. În următoarele zile, REPORTER DE IAȘI va difuza și partea a doua: „Traficantul ăsta a băgat în țară peste 10 milioane de pachete de țigări”


Înregistrări de culise de mare efect. Un avertizor de integritate a pus la dispoziția REPORTER DE IAȘI două fișiere audio, unul de 40 și altul de 35 de minute, care redau discuțiile dintre Victor Mariniuc, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, și un agent operativ din subordine.

Dialogurile dezvăluie jocurile de putere din cadrul ITPF, cu acuzații incredibile de trafic de influență și corupție la cel mai înalt nivel. Din cuprins, câteva frânturi: „Prin intermediul lui Leonte ăsta, Melinte a ajuns la Costel Alexe. Și Costel Alexe s-a dus la consilierul ministrului, Vela era încă. Un domn din Botoșani, Sorescu ... Și s-a dat o anumită ... așa. Și a fost împuternicit (Melinte la conducerea ITPF Iași - n.r.)”.

Alt fragment: „Despre dumneavoastră iarăși s-a auzit că ați fost în Moldova și undeva la restaurant sau la o petrecere a venit unul, Hariuc Igor ... O sacoșă de bani v-a pus pe masă”.

Sau: „Umbla o vorbă că Melinte are 500.000 de euro luați în avans de la moldoveni”.

A doua cheie de lectură: o explicație de ce România a ratat intrarea în spațiul Schengen. Un comisar de top, șeful graniței de est a UE, vorbește cu nonșalanță cu subordonatul său despre traficul de țigări, arme și de droguri ca și cum ar trece în revistă starea vremii: „Zona Petrești unde s-au făcut milioane de euro și unde de doi ani n-au văzut ăia poliție de frontieră”, „Noi ne mințim că păzim frontiera”.

Miza lui Mariniuc: să le arate cine este șeful
Înregistrările sunt din ianuarie 2021. Discuția este între Victor Mariniuc (șeful ITPF) Iași și un agent de poliție a cărui identitate REPORTER DE IAȘI a decis să o protejeze.

Mariniuc s-a întâlnit cu subordonatul său cu două scopuri precise:

1) Să afle amănunte despre Leonardo Melinte și Valeriu Bodoga, doi comisari despre care credea că râvnesc la poziția sa de șef.

2) Să vadă cine se află în spatele publicației online Justițiarul în care au apărut materiale negative la adresa sa.

Pe parcursul discuției cu agentul, lui Mariniuc i-a mai venit o idee:

3) Să le dea o lovitură traficanților moldoveni care sunt în cârdășie cu ofițeri și subofițeri din Poliția de Frontieră pe care el îi conduce. Din conversație se deduce că Mariniuc voia o singură acțiune în forță. Dar nu ca să destructureze rețele și să stăvilească fenomenul traficului, ci doar așa, să le arate cine e șeful.

Costel Alexe a intermediat, conform sursei, numirea lui Leonardo Melinte ca adjunct la ITPF Iași. Împuternicirea nu s-a făcut gratuit

Victor Mariniuc, șeful ITPF Iași: - Mi-ai spus de povestea aia cu, cum îl cheamă? Cu Bodoga și cu Melinte...

Agent de poliție: - Da

Mariniuc: - Mai ai date să-mi mai spui suplimentar ceva despre...

Agent de poliție: - Deci Melinte a fost ajutat. Este Leonte care-i la Valea Lupului. Nu știu ce e, primar sau afacerist ceva din zona Valea Lupului. Se duce zilnic în Moldova, are afaceri cu miere. Așa zic ei, aduc miere mai ieftin din Moldova.

Mariniuc: - Deci Leonte e primar la Valea Lupului?

Agent de poliție: - Nu știu dacă neapărat primar. Oricum afacerist care locuiește în Valea Lupului. Are multe mașini cu LNT la număr. Trece zilnic. Ori el, ori fecioru-său. Așa. Prin intermediul lui Leonte ăsta, Melinte a ajuns la Costel Alexe. Și Costel Alexe s-a dus la consilierul ministrului, Vela era încă. Un domn din Botoșani, Sorescu (fost prefect de Botoșani – n.r.) care are un Land Cruiser. Și s-a dat o anumită ... așa. Și a fost împuternicit (Melinte la conducerea ITPF Iași - n.r.)

Leonardo Melinte, un adversar al lui Victor Mariniuc, acuzat de legături cu traficanții de țigări

Melinte, retras după Scandalul Tabla. REPORTER a descris filiera

În luna mai 2022, REPORTER DE IAȘI a scris că numirea comisarului-șef Leonardo Melinte ca adjunct pe toată granița de est a României s-a făcut prin încălcarea unui ordin al Ministerului Administrației și Internelor.

Șeful Poliției de Frontieră Iași s-a opus, iar numirea a făcut-o direct Inspectoratul General, prin chestorul Liviu Bute. Or procedura legală prevedea un traseu invers, propunere de la Iași, validare la București.

Astfel, Melinte fusese numit la Iași în noiembrie 2020, iar după scandalul „Tabla” din ianuarie 2021 a fost imediat retras din funcție. Instalarea acestuia a stârnit reacții vehemente din partea subordonaților, comisarul șef Melinte fiind contestat atât din punct de vedere profesional cât și din cauza faptului că era cunoscut ca un tip conflictual.

Filiera Melinte - om de afaceri din Valea Lupului - Costel Alexe (președinte CJ) - Gheorghe Sorescu (secretar de stat MAI) - Marcel Vela (fost ministru de Interne) - Liviu Bute (fost Inspector General al Poliției de Frontieră din România) este parte a unui dosar deschis de DNA. Funcția de adjunct este esențială pe frontiera de est pentru că este șeful operativ.
După apariția articolului în REPORTER DE IAȘI, chestorul Liviu Bute a fost îndepărtat de la conducerea Poliției de Frontieră Române. A căzut tot în picioare, fiind împuternicit la comanda Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cei pomeniți neagă conexiunea: „Nu-i cunosc”, „Fals”

Contactați zilele acestea de REPORTER DE IAȘI, cei ale căror nume apar în înregistrarea șef ITPF Iași – agent de poliție, au negat implicarea în ascensiunea comisarului șef Leonardo Melinte.

„Nu-i cunosc. Costel Alexe e ăsta care e președinte la Consiliul Județean. Nu-i cunosc personal pe niciunul dintre ei. Am o firmă în Republica Moldova, la Ungheni care se ocupă, într-adevăr, cu exportul de miere de albine. Deci, export. Se ambalează în butoaie de 300 kg și se face export în Europa”, a spus Doru Leonte, om de afaceri.

Gheorghe Sorescu era consilierul fostului ministru Vela

La rândul său, botoșăneanul Gheorghe Sorescu – PNL (fost prefect, fost președinte al CJ Botoșani, fost secretar de stat MAI, actual subsecretar de stat MAI) a afirmat: „Exclus așa ceva. Nici nu știu despre ce e vorba. Pe domnul Costel Alexe, sigur că era ministrul Mediului la acea dată, îl știu”.

Iar cel în favoarea căruia s-ar fi creat această întreagă morișcă politico-militară, comisarul șef Leonardo Melinte, a rostit un singur cuvânt: „Fals”.

Actual președinte al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe a refuzat să comenteze speța, deși a citit întrebarea pe care REPORTER DE IAȘI i-a trimis-o pe WhatsApp.

Șeful ITPF Iași, Victor Mariniuc discută ca un șef de ONG despre transporturile de țigări și nu ca un om din interiorul sistemului

 „Zona Petrești unde s-au făcut milioane de euro”
Agent de poliție: - Între Crăciun și Revelion (2020-2021), Melinte a stat patru ore la DNA Iași. Asta vă zic sigur.

Mariniuc: - Da.

Agent de poliție: - Nu știu cu ce exact. Dar patru ore a stat la DNA Iași. Imediat după aceea
a explodat chestia asta, dosarul cu ...

Mariniuc: - Cu tabla... Mai mult ca sigur că are o legătură ceva.

Agent de poliție: - El întotdeauna așa a făcut. El a trădat orice.

Mariniuc: - Așa face.

Agent de poliție: - Domnul Bodoga a fost în frontieră pe tura noastră. Eu deja eram în concediu, dar vedeam pe grup, grupul nostru neoficial când pleacă câte unul...

Mariniuc: - Da.

Agent de poliție: - A fost exact pe zona Petrești. Domnul Bodoga. Eu nu știu el să fi ieșit vreodată pe frontieră să vadă. Decât când a fost acțiunea.

Mariniuc: - Probabil a avut o acțiune. Eu știu?

Agent de poliție: - După 15 ani eu nu mai cred în coincidențe în sistemul ăsta, haideți să fim serioși.

Mariniuc: - Zona Petrești unde s-a întâmplat partea ailaltă...unde a fost...

Agent de poliție: - Zona Petrești unde s-au făcut milioane de euro și unde de doi ani n-au văzut ăia poliție de frontieră.
Mariniuc: - În care este loc gol acolo și nu prea vine patrulă, nu?

Agent de poliție: - Acolo tot timpul...Chiar dacă este patrulă. O singură patrulă acolo n-are ce să facă.
Nici cinci patrule n-au ce să facă. Așa e toată frontiera. Noi ne mințim că păzim frontiera.

Baxurile cu țigări din interiorul unui TIR, într-una dintre capturile rarisime din ultimii ani. Sunt sute de transporturi dar se depistează doar câteva

Tariful pe un TIR: 50.000 de euro Vama, 50.000 de euro Poliția
Comisarul șef Valeriu Bodoga, invocat în aceste discuții, este un alt ofițer controversat al Poliției de Frontieră. A îndeplinit mai multe funcții de conducere, iar acum ar fi șeful serviciului de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere (CMIIT).
Zona respectivă înseamnă satul Petrești din comuna Golăiești. Localitatea este amplasată într-un cot al râului Prut, zonă folosită deseori de traficanții de țigări.

Baxurile de țigări se transportă peste Prut, la adăpostul camuflajelor naturale, fie chiar prin punctele de trecere, cantitățile mari băgate în TIR-uri.

„S-au găsit 200.000 de pachete în vată minerală, într-un TIR. În vată minerală, rapiscanul de la moldoveni nu vede, oricum e stricat”, a spus agentul. Care știa exact și cum merge „darul” pentru ca un transport ilegal să treacă granița în România fără probleme: „Tariful la un TIR cu țigări este 50.000 de euro se dă la poliție, 50.000 euro la vamă”.

Igor Hariuc, basarabean stabilit la Iași, a adus milioane de țigări de contrabandă. DIICOT încă nu l-a trimis în judecată

 „Hariuc v-a pus o sacoșă de bani pe masă”
Mariniuc: - Melinte e cu Bodoga?

Agent de poliție: - Da.

Mariniuc: - Sunt prieteni foarte buni?

Agent de poliție: - Nu sunt prieteni foarte buni, au bătut palma. Ei nu s-au înțeles niciodată, deși...

Mariniuc: - Tocmai de asta te întreb, aparent aveau o stare conflictuală.

Agent de poliție: - Au fost o perioadă în stare de conflict când Melinte voia să aducă niște TIR-uri pe la Albița. Și Bodoga...Melinte era șef de punct acolo (la SPF Iași – n.r.). „Da’ voi ce faceți?”. De asta l-a pus pe Dan Corban care a pierit pe mâna lor (Corban a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare – n.r.).

Mariniuc: - Au vorbit ei la moldoveni și despre mine?

Agent de poliție: - Da. Despre dumneavoastră iarăși s-a auzit că ați fost în Moldova și undeva la restaurant sau la o petrecere a venit unul, Hariuc Igor...

Mariniuc: - Hariuc Igor? Și ce sumă de bani am primit?

Agent de poliție: - O sacoșă de bani v-a pus pe masă.

Mariniuc: - Bun. Dar asta când s-a întâmplat?

Agent de poliție: - Imediat când ați venit dvs. în funcție ca să închideți ochii, să uitați de TIR-ul cu țigări de la 78, să nu vă concentrați pe chestia asta.

Mariniuc: - Bun. Și acum cine o vehiculează sau cine o zice?

Agent de poliție: - Se vorbește între polițiștii de la SPF Iași. Colegii...

Mariniuc: - Și Bodoga ce rol are în toată povestea asta?

Agent de poliție: - Nu, asta e plecată de la Melinte. Ei se ceartă, tot se hârâie între ei. Mai ales că acum, să fim serioși, s-a mai strâns lațul, nu cred că mai au așa mulți bani, nu mai fac așa de mulți bani cum făceau înainte. Și lupii dintotdeauna încep să se mănânce. Dar banul până la urmă îi unește pe toți.

Mihaela Săraru, soția polițistului, s-a pozat într-un Mercedes decapotabil

Polițist pensionat, șeful traficului de la Sculeni
Agent de poliție: - Întotdeauna a fost un nucleu, așa, format din Săraru. De exemplu, Săraru care a ieșit la pensie.

Mariniuc: - E la pensie.

Agent de poliție: - Și ce? El deține monopolul. Deci oricine vrea să care țigări în cantități mari prin Sculeni se duce la Săraru.

Cel nominalizat în discuție, Daniel Săraru este un fost agent de poliție care s-a pensionat în urmă cu șase ani.

„Haideți, dom’le, fiți serios. Multă sănătate vă doresc”, a răspuns Săraru după ce a auzit cu ce a fost conexat numele său.

În ultima declarație de avere pe care a completat-o în 2017, înainte de pensionare, familia Săraru a declarat venituri modeste: o medie lunară netă de 2.500 lei pentru polițistul Săraru și de 1.000 de lei pentru soția Mihaela ca angajată a unei firme de confecții. Surse din sistem au susținut că stilul de viață al familiei Săraru nu poate fi justificat de veniturile oficiale.

Tirul capturat la Ungheni avea țigări de 600.000 de euro

500.000 de euro pentru Melinte. Replica: „Fals”
Agent de poliție: - Cineva, un băiat vrea să pornească un business, să care țigări, niște cantități mari de țigări aduse din port din Odesa. Și s-a dus la Săraru. I s-a pus o anumită sumă de bani pe masă ca să stea la discuții... și Săraru: „Ce-i cu mizeria asta? Eu vreau dublu”. Pentru că toată lumea știe că el are intrările la CIT STPF.

Mariniuc: - La Pandelea?

Agent de poliție: - Nu la Pandelea. CIT STPF.

Mariniuc: - Aaa. La Bordeianu. La Bordeianu. Dar ar trebui să modifice, să nu-i încurce pe ăștia.

Agent de poliție: - Dar TIR-ul ăla cum a fost? E vorba de punct. Sectorul n-are control asupra punctului. Hai să fim serioși.

Mariniuc: - Aaaa...Există posibilitatea să le dăm o gaură?

Agent de poliție: - E aproape imposibil.

Mariniuc: - În sensul să le iau marfa o dată.

 

Agent de poliție: - E aproape imposibil.

Mariniuc: - Fără să știe nimeni de aici, să acționăm din altă parte? Nu cu oameni de aici acționăm.

Agent de poliție: - Pe de altă parte, umbla o vorbă că Melinte are 500.000 de euro luați în avans de la moldoveni și vrea să plece șef la Târgu Frumos.

Mariniuc: - Da, da. Așa este.

Agent de poliție: Și când au auzit oamenii, l-au tras de mânecă: Alo! Da’ ce faci? Unde vrei tu să pleci? Vezi că mai ai treabă de vreo 500.000 euro.

Reacția comisarului-șef Leonardo Melinte la auzul acestui dialog: „Fals”.

„Protejați inclusiv de SRI. Dacă ar vrea, în două săptămâni e gata”
Mariniuc: - Avem posibilitatea să le dăm o lovitură la ăștia când ei cred că trec cu TIR-ul sau cu orice altă marfă? Cu oameni nu din zonă de la noi. De a face pagubă.

Agent de poliție: - Ar fi ceva, poate. Întreb. Eu zic că da.

Mariniuc: - Aș avea curajul și mă implic să le luăm marfa după ce au trecut de punct.

Agent de poliție: - Din punctul meu de vedere, dacă într-adevăr ar vrea, și cea mai slabă structură din România să se implice, în două săptămâni e gata.

Mariniuc: - Eu vreau.

Agent de poliție: - Știu... Îs protejați inclusiv de SRI.
Mariniuc: - Mai vedem. Asta zic ei ca să nu...

Ironic: Melinte și Săraru apăreau într-o știre pozitivă despre polițiștii de frontieră care au refuzat o mită de 500 de euro de la un cetățean moldovean. Mizele cu țigări sunt mult mai mari

 „Hariuc îi dă pe tobogan unui procuror din Iași”
Agent de poliție: - Melinte nu m-a urât dintotdeauna. Eu îi încurcam pe ei acolo. Găseam în fiecare săptămână măcar câte 1.000 de pachete de țigări. Făceam șef de grupă și linia II. Încercau să mă prindă de nas și n-au reușit. Mi-a băgat și femei pe gât. N-am pus botul. Au încercat cu bani, au încercat să mă prindă de nas. N-au reușit.

Mariniuc: - Așa este, ai dreptate, că știu și eu situația asta.

Agent de poliție: - M-au băgat cu forța într-un dosar. Când am ajuns acolo la procurorul șef DIICOT Suceava, Cazac. Cel mai temut procuror la momentul ăla era din România. Când auzeau toți de DIICOT Suceava cam dădeau în spate. M-a întrebat:
„- Dar tu ce cauți aici?”
„- Dvs. m-ați adus”
„- Dar eu am zis că tu ești martor. De ce s-a intrat de dimineață la tine (percheziții – n.r.) ca și suspect?”
Și a luat actele. Și s-a uitat acolo. Și era dat cu corectorul peste „martor”, scris „suspect” și după aceea făcut iar „martor”. Pe drum, din suspect am devenit martor. Și după aceea m-am interesat și eu, că nu sunt chiar al nimănui.

Mariniuc: - Și cine a făcut-o?

Agent de poliție: - Melinte. S-a intrat la mine în casă la sugestia unui șef de-al meu. Asta mi s-a spus clar de la DIICOT de aici de la Iași. Așa mai cu juma de gură.

Agent de poliție: - Hariuc Igor cică ar fi protejat acum de ăsta, Airinei Vasile. Este un procuror Vasile Airinei (procuror DIICOT – n.r.).

Mariniuc: - Da, da...

Agent de poliție: - Ei, de partea cealaltă, moldovenii, golanii, vorbesc că Hariuc ăsta îi dă pe tobogan unui procuror de la Iași pe nume Vasile. Și, într-adevăr, ei au avut niște lovituri așa din senin. Două depozite de țigări sparte în Tătărași. Octombrie – noiembrie 2019.

Dosarul cu transportul de țigări de la Sculeni stă de 5 ani la DIICOT

Lovitura de 600.000 de euro stă de 5 ani la Parchet

Mariniuc: Acum cine-l lucrează?

Agent de poliție: - Nu mai lucrează nimeni la el. La dosarul ăla cu TIR-ul?


Mariniuc: - Da.

Agent de poliție: - Nu lucrează nimeni, cine să lucreze? Cine? Urania, horoscopul?

Mariniuc: - Și-atunci între ghilimele vorbind, la ce-a mai dat Hariuc banii la mine pentru dosarul ăla? În condițiile când eu n-am nicio...

Agent de poliție: Ceva de genul să nu... dumneavoastră... Da, eu îmi dau seama...

Mariniuc: - Dar procurorul face ce-i spun eu sau contra mea? Deci asta-i scoasă de Melinte?

Agent de poliție: - Da, normal că da. Păi, ei așa au făcut întotdeauna și așa au compromis oameni.

Dosarul DIICOT menționat de cei doi se referă la capturarea, în iunie 2018, a unui TIR burdușit cu țigări. Speța nu a fost finalizată nici până acum, la 5 ani distanță de la eveniment.

Cele 285.000 de pachete, cu o valoare de piață de 600.000 euro, au fost capturate din greșeală. Traficanții trebuiau să oprească TIR-ul într-un unghi mort al camerei (SORIC), însă o lucrare la rețeaua de apă i-a determinat să-l mute câțiva metri și astfel a fost descoperit.

Țigările fuseseră cărate peste Prut, printr-un cimitir din R. Moldova și trebuiau încărcate în mașină pe malul românesc.

Rețeaua Hariuc, o avere imensă strânsă la Iași

După ce REPORTER DE IAȘI a descris operațiunea în decembrie 2021, dosarul a mai avansat câțiva pași fără a fi terminat printr-un rechizitoriu. Procurorii au reluat ancheta și i-au inculpat pe traficanți și pe doi polițiști de frontieră.

Conform anchetatorilor, Igor Hariuc și Cristi Ababei au investit banii obținuți din vânzarea de țigări aduse ilegal din Republica Moldova în apartamente, terenuri, case și mașini a căror valoare bate spre 1 milion de euro.

În luna februarie 2022, DIICOT a efectuat 10 percheziții pe raza județului Iași, descoperind și ridicând 29.340 țigarete, cinci autoturisme de lux - unul cu sisteme luminoase și acustice specifice autoutilitarelor de poliție - trei chei auto, o baliză GPS, trei plăci auto, un dispozitiv de observare și recepție imagini și sunete, un binoclu cu infraroșu și scanare termică, 108.950 lei, 33.430 euro, 60 de lire sterline, 30 de telefoane mobile, 34 cartele SIM, un card de memorie, un pistol tip airsoft, 14 ceasuri de lux.

Procurorii au mai anunțat că au pus sechestru pe bunuri imobile în valoare de 800.000 euro.

Procurorul Airinei: „Dosarul e în lucru. Eu nu protejez pe nimeni”

Cel al cărui nume apare în înregistrări, Igor Hariuc, ar fi agonisit, potrivit anchetatorilor, o casă situată în sat Vorovești, în suprafață de 83 mp și teren în suprafață de 421 mp, cinci apartamente, alte patru pentru care se achitase un avans total de 1 milion de lei, precum și o mașină de lux.
Contactat de REPORTER DE IAȘI,
Vasile Airinei, procuror DIICOT Iași, a declarat: „Dosarul (cu TIR-ul – n.r.) este în lucru, nu pot să discut despre el. Ei pot spune orice, eu nu protejez pe nimeni”.

La rândul său, comisarul șef Victor Mariniuc nu a dorit să facă nicio precizare legată de înregistrări. „Nu am ce să comentez”, a menționat inspectorul șef ITPF.

Article image
Ordinul MAI spune clar că un adjunct într-un Inspectorat Teritorial este propus de șeful direct, structura centrală dând doar aprobarea Numirea comisarului-șef Leonardo Melinte ca adjunct pe toată Granița de Est s-a făcut prin încălcarea acestui Ordin: șeful Poliției de Frontieră Iași s-a opus, iar numirea a făcut-o direct Inspectoratul General Înregistrările audio arată că Leonardo Melinte a fost propulsat politic imedia...
Autor Cezar Moraru Anchete 11 Mai 2022

 


Citeste si...
Nota
(5 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30