fbpx
 
Diamant uriaș în formă de pară, scos la licitație. Prețul pornește de la 35 de milioane de dolari

Diamant uriaș în formă de pară, scos la licitație. Prețul pornește de la 35 de milioane de dolari


Un diamant uriaș - de un albastru intens - este „regele” unei licitații care va avea loc în curând la Geneva.

Piatra rară decorează un inel și, potrivit casei Christie's, este cel mai mare diamant albastru scos până acum la vânzare.

Prețul de pornire este și el.. deosebit - 35 de milioane de dolari

„Albastru Regal” - e un nume demn de acest diamant cu totul special. Are formă de pară, aproape 18 carate, iar reprezentanții casei de licitații nu știu ce atribute să mai folosească pentru a-i scoate în evidență frumusețea rară.

Max Fawcett, reprezentantul casei de licitații Christie's: „E cel mai mare diamant albastru viu, de o puritate impecabilă, care e scos la licitație. Are o tăietură în formă de pară, ceea ce înseamnă că forma este complet nemodificată și are o culoare foarte intensă, cea mai mare saturație de culoare dată de Institutul Gemologic din America."

Prețul este pe măsură: 35 de milioane de dolari.

Max Fawcett, reprezentantul casei de licitații Christie's: „Va fi cel mai scump diamant vândut vreodată la licitație. E cu adevărat o minune a naturii.”

Demnă de atenția cumpărătorilor este și o colecție vastă de bijuterii. În evidență a ieșit însă o tiară cu diamante creată în 1955 și scoasă acum la licitație cu 720.000 de dolari. Nu este însă mai prejos nici un colier cu perle, safire și diamante, purtat de actrița Audrey Hepburn, în filmul „Vacanță la Roma”. Bijuteria va fi vândută alături de un portret al vedetei, care poartă și semnătura ei.

Max Fawcett, reprezentantul casei de licitații Christie's: „2023 a fost un an destul de dificil, din mai multe motive. Instabilitatea de natură geopolitică, dată de războiul din Ucraina. Acum avem conflictul din Orientul Mijlociu. Dar, ce am observat anul acesta, precum și în 2020, în mijlocul pandemiei, e că, în vremuri dificile, obiectele rare și frumoase au mereu căutare.”

La fel de popular - speră Christie's - va fi și un Rolex, care i-a apariținut lui Marlon Brando. Actorul i l-a dăruit fiicei lui, în 1995. În urmă cu patru ani, a fost scos la licitație și vândut cu două milioane de dolari. Acum, vânzătorul speră să obțină cel puțin aceeași sumă. Licitația Christie's la avea loc la Geneva, pe 21 noiembrie.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29