fbpx
 
NBC News NBC News

Un deținut din SUA a fost omorât în bătaie chiar în ziua în care urma să fie eliberat


Un deținut în vârstă de 22 de ani din Alabama a ajuns în moarte cerebrală în urma unei agresiuni brutale în închisoare. Bărbatul a murit în ziua în care ar fi trebuit să fie eliberat, lăsând-și familia îndurerată și cu multe întrebări.

Daniel Terry Williams, tatăl a doi copii mici, își ispășea o pedeapsă de un an pentru furt și agresiune fizică, în penitenciarul Staton din comitatul Elmore, conform autorităților, scrie NBC.

El trebuia să fie eliberat pe data de nouă noiembrie, ziua în care a fost găsit inconștient în dormitorul său.

Terry Williams, tatăl lui Daniel, a declarat că a fost informat de o persoană din închisoare că alți trei deținuți l-au bătut și agresat sexual pe fiul său.

„Prietenul meu mi-a spus că l-au drogat, bătut și abuzat. Avea vânătăi, tăieturi în jurul capului. Înainte de a ajunge la spital, era deja mort”, a declarat tatăl băiatului.

Bărbatul a declarat că fiul său a fost agresat timp de trei zile și că prietena fiului său a fost anunțată pe 25 octombrie că acesta se afla în spital. Departamentul de corecție nu a dezvăluit câte zile a durat agresiunea sau ziua în care a fost transferat la spital.

Prietena lui Daniel a declarat că a fost șocată de amploarea rănilor acestuia.

„M-am dus la spital, iar asistentele mi-au spus că a fost agresat sexual și bătut. Și când am intrat în cameră, avea vânătăi pe tot corpul. Avea tăieturi pe mâini și vânătăi pe picioare”, a declarat ea pentru NBC.

Familia lui Williams a declarat că medicii le-au spus că Daniel Williams mai avea 10% din funcțiile cerebrale.

„Acei 10% care au rămas, tot ce facea Daniel este că putea să respire și că putea să deschidă și să închidă ochii. Dar el nu avea idee că este acolo; nu știa nici că noi suntem acolo. Nu putea vedea nimic", a spus tatăl său.

Familia a declarat că personalul medical le-a spus că Williams ar putea rămâne conectat la aparate, dar că va fi țintuit la pat și va avea nevoie de îngrijire permanentă pentru tot restul vieții.

Membrii familiei au decis de comun acord să îl deconecteze de la aparate pe 5 noiembrie. Tânărul a fost mutat din nou la penitenciar după ce a fost deconectat, acolo unde a și murit la scurt timp.

Conform autorităților, Williams a fost transportat pentru îngrijiri pe termen lung la Kilby Correctional Facility, unde a murit. Nu este clar, totuși, de ce a fost mutat la această unitate în loc să rămână în spital.

Tatăl tânărului a declarat că și-a angajat un avocat și vrea răspunsuri despre ce s-a întâmplat cu fiul său. El a spus că el crede că ofițerii și directorul penitenciarului au fost neglijenți pentru că nu au reușit să oprească atacul și că nu au informat familia sa în mod corespunzător despre ceea ce s-a întâmplat.

„Vreau să îi văd pe director stând într-o celulă, iar pe băieții care au făcut asta vreau să îi văd pe un scaun, un scaun electric. Nu mi-am putut salva fiul, dar vreau să salvez următoarea persoană”, a mai declarat bărbatul.

El a spus că nu a primit niciun răspuns, niciun mesaj prin care să i se transmită condoleanțe din partea penitenciarului. Singurul răspuns pe care l-a primit a fost că o anechetă privind cele întâmplate este în plină desfășurare.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: