fbpx
 
Repubblica Sicilia Repubblica Sicilia

Școală cu un singur elev pe o insulă italiană. Un profesor a fost detașat acolo special pentru o fetiță de 11 ani


Giuliana Clemente este singura profesoară din Marettimo, iar acolo are un singur elev, pe Giada, o fetiță de 11 ani, relatează Corriere della Sera.

„Pantelleria sau insula Marettimo? Când am fost chemată să aleg unde să merg să predau, m-am aflat la o răscruce dificilă în viața mea”. Acestea sunt cuvintele cu care începe povestea Giulianei Clemente, profesoara care, la 34 de ani, din Palermo, a ales să predea într-o clasă cu un singur elev, mutându-se pe insula Marettimo.

„Tatăl meu a fost cel care m-a împins spre această nouă provocare, pentru că, obișnuită cu sacrificiile transferurilor școlare, cu siguranță aș fi reușit și în acest caz, pe care, ca credincioasă, l-am văzut ca pe un semn divin”, spune femeia.

Insula Marettimo, care aparține arhipelagului Egadi din Sicilia, este un cătun din Favignana, în provincia Trapani. Un loc care din martie până în septembrie este plin de turiști, dar care iarna este locuit de aproximativ o sută de persoane. Printre ei locuiește familia lui Giada, fetița de 11 ani care anul acesta a început clasa a șasea, cu un profesor numai pentru ea.

„Giada”, spune Giuliana, „are privilegiul de a fi educată personal, iar acesta este un avantaj pentru ea, în comparație cu clasele cu mulți elevi. Cu siguranță, ea nu ar fi putut să călătorească în fiecare zi cu barca pentru a ajunge la școala din Favignana, plecând la ora 06.20 dimineața, întorcându-se la 16.30 după-amiaza, stând afară toată ziua”, spune profesoara.

„Școala este un drept al tuturor, iar alegerea Giulianei este de fapt un mijloc de recunoaștere a dreptului la educație al tânărului elev”, completează ea.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30