fbpx
 
SBU SBU

Un cetăţean moldovean a fost arestat în Ucraina. El este suspectat că lucra pentru FSB şi că a incendiat staţii electrice la Odesa


Un cetăţean moldovean a fost arestat în Ucraina, fiind suspectat că lucra pentru Serviciul de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB) şi că, la indicaţia serviciilor speciale ruseşti, ar fi incendiat staţii electrice în regiunea Odesa, informează un comunicat al serviciului de informaţii ucrainean SBU.

Potrivit SBU, la jumătatea lunii aprilie, suspectul a turnat cinci canistre cu benzină pe echipamentele tehnologice a două substaţii electrice locale, provocând incendii. Ulterior, au luat foc transformatoarele de putere care furnizează energie electrică pentru opt aşezări din regiunea Odesa.

„În acest fel, inamicul a încercat să întrerupă alimentarea cu energie electrică a sute de clădiri rezidenţiale, spitale, întreprinderi generatoare de energie termică, instalaţii hidroelectrice şi instalaţii de alimentare cu gaz”, arată serviciul de securitate ucrainean.

Drept recompensă pentru „serviciile” sale, moldoveanul ar fi urmat să primească 2.000 de dolari. 

După comiterea infracţiunii, autorul spera să plece în străinătate pe ascuns. Cu toate acestea, SBU a stabilit unde se afla şi l-a reţinut pe o autostradă locală.

El a fost reţinut de oamenii legii din Ucraina sub suspiciunea de sabotaj, săvârşit în condiţiile legii marţiale, iar instanţa a admis cererea procurorului şi a decis că poate fi arestat. Moldoveanul riscă închisoarea pe viaţă şi confiscarea bunurilor.

Suspectul avea permis de şedere permanentă în Ucraina şi şi-a angajat şi un complice. Ancheta continuă pentru găsirea acestuia din urmă.

 

Sursa: News.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30