fbpx
 
Simone Tempestini câștigă Cotnari Rally Iaşi și devine, pentru al doilea an consecutiv, campion național al României (VIDEO) Foto: Facebook/Cotnari Rally Iasi 2016

Simone Tempestini câștigă Cotnari Rally Iaşi și devine, pentru al doilea an consecutiv, campion național al României (VIDEO)

Simone Tempestini a câştigat Cotnari Rally Iaşi şi a devenit, pentru al doilea an consecutiv, campion naţional al României la raliuri. Echipajul Simone Tempestini - Marc Banca au fost urmaţi în clasamentul final de Dan Gârtofan - Tudor Mârza şi de Gergo Szabo - Karoly Borbely.

 

Cele trei echipaje au fost premiate în fața Primăriei de Noris Mageanu, preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, primarul Mihai Chirica,  şi Dan Codreanu, managerul Cotnari Rally Iaşi.

 

Ca un adevărat campion, Tempestini a făcut o demonstraţie de drifturi pe Bulevardul Ştefan cel Mare, spectacol apreciat de ieșeni.

 

Festivitatea de premiere de la Cotnari Rally Iaşi a avut loc în această seară pe pietonalul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

 

 

Debut perfect la SuperSpeciala de la Râpa Galbenă – peste 10.000 de spectatori

Peste 10 mii de ieșeni au asistat în prima seară la spectacolul oferit de cei mai buni piloți din România. Atmosfera a fost încălzită de campionul național Vali Porcișteanu, care a făcut demonstrații cu un Ford Focus RS, iar de la ora 20.10 a debutat oficial SuperSpeciala Cotnari Rally Iași 2016. Ca o surpriză, fiecare pilot când ieșea din Pasajul Mihai Eminescu a fost întâmpinat cu rafale de flăcări.

 

După o întrecere palpitantă, SuperSpeciala de la Râpa Galbenă a fost câștigată de Gergo Szabo (copilot Karoly Borbely), pe un Mitsubishi Lancer Evo IX, care a parcurs traseul in 01.35.02 (un minut 35 de secunde si 2 sutimi). Pe locul secund s-a clasat pilotul Dan Gârtofan (copilot Tudor Mârza), pe Skoda Fabia RS, la doar o secunda in spatele câștigătorului. Pe a treia treaptă a podiumului a urcat campionul național en-titre si lider în clasamentul CNR, Simone Tempestini (copilot Marc Banca), care pe Ford Fiesta RS a terminat traseul in timpul de 01:37.2.

Prima seară de la Raliul Iașului a fost plină de adrenalină. Astfel, după SuperSpecială, una dintre cele mai în vogă cântărețe din România, Delia, a oferit un show incendiar celor peste 10.000 de ieșeni prezenți la evenimentul auto numărul unu din România.

 

Foto: Facebook/Cotnari Rally Iasi 2016

A doua zi a întrecerii a cuprins patru probe speciale, câte două treceri pe Cioca Boca și Mădârjac. Astăzi, în ultima zi de raliu, caravanas-a deplasat în apropierea orașului, în zona Bucium. Acolo au avut loc probele Păun și Dobrovăț, care au fost traversate de câte două ori, având două puncte de maximă spectaculozitate la săritorile artificiale, special amenajate pe proba Dobrovăț (Power Stage), una în apropierea startului din localitatea Dobrovăț, loc unde a fost amenajat și un punct de alimentație publică, cu grătare, băuturi, mâncare făcută la ceaun, iar la capătul celălalt, pe raza comunei Ciurea (sat Slobozia), unde autoritățile locale i-au așteptat pe participanți cu o petrecere câmpenească, cu muzică live și puncte de alimentație publică pe parcursul întregii zile. Tot aici s-a desfășurat și ceremonia de premiere a celor mai rapizi piloți pe ultima trecere pe această probă, arată  site-ul oficial al întrecerii Raliul Iașului.ro.

 

Adrenalină la maximum la Dobrovăț

Cea de-a treia zi a Raliului Iaşului a adus caravana în zona Bucium, unde s-au desfăşurat probele Păun şi Dobrovăț, ambele traversate de câte două ori de către concurenţi.

 

 

Punctele de atracţie au fost cele două săritorile artificiale, special amenajate pe proba Dobrovăţ (Power Stage), una în apropierea startului din localitatea Dobrovăţ, iar a doua la capătul celălălt, pe raza comunei Ciurea (sat Slobozia).

 

Câteva sute de ieşeni, împătimiţi ai sporturilor cu motor sau doar simpli spectatori au venit cu câteva ore înainte de începerea probei pentru a prinde un loc cât mai bun în dreptul săritorii artificiale din apropierea startului.

 

 

Cei mai încântaţi au fost, bineînţeles, cei mici, care i-au aplaudat pe cei care au călcat pedala de acceleraţie la maximum, în dreptul celor două „săritori“ şi nu s-au ferit să-i huiduie pe cei care au preferat să calce frâna.

 

Pentru participanţi, organizatorii au amenajat şi un punct de alimentaţie publică, cu gratare, băuturi, mâncare făcută la ceaun, apă, sucuri şi bere din belşug numai bune pe un soare arzăzor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: