fbpx
 
Puterile în stat: Vicele Harabagiu și-a luat ca avocat un ziarist

Puterile în stat: Vicele Harabagiu și-a luat ca avocat un ziarist


O firmă de asigurări este luată la ţintă de către unul dintre şefii municipiului Iaşi. Viceprimarul Gabriel Harabagiu, implicat  la începutul anului într-un accident rutier, alături de fiica sa, vrea daune morale şi materiale de la o firmă de asigurări. Incidentul a avut loc din cauza unei şoferiţe care nu i-a acordat prioritate de trecere.

Edilul a cerut magistraţilor Judecătoriei Iaşi să oblige SC City Insurance Societate de Asigurare Reasigurare SA, să-i plătească 1.000 de euro daune materiale  şi 90.000 de lei daune morale, dintre care 40.000 de lei pentru fiica sa de 10 ani.

 

Imagine afectată

„Ca urmare a nefericitului accident, atât Harabagiu Gabriel, cât şi fiica sa au suferit traume fizice şi morale ce nu vor fi reparate”, se arată în cererea de chemare în judecată. Mai mult, potrivit acţiunii, actualului viceprimar, care la momentul incidentului era consilier local şi director la Casa de Cultură a Studenţilor, i-ar fi fost afectată imaginea.„Pe lângă leziunile fizice şi psihice însemnate, Harabagiu Gabriel a avut suferit şi în plan profesional. (...) Din materialele apărute în presă planează o anumită conduită neadecvată a acestuia, deşi în realitate conducătorul auto asigurat la SC City Insurance Societate de Asigurare-Reasigurare SA deţine întreaga responsabilitate pentru producerea accidentului”, se susţine în cerere.

Avocatul viceprimarului este Cătălin Boacnă, ziarist în presa locală, fiind și membru al Baroului Iași.

 

Viceprimarul nu s-a înţeles cu firma de asigurări

 

Iniţial, 25.000 de euro daune

Pe 8 februarie 2016, maşina pe care o conducea Harabagiu în zona Podu de Piatră a fost lovită în plin de un alt autoturism condus de o şoferiţă din judeţul Neamţ. „Aceasta este vinovată de producerea accidentului, neacordând prioritate de trecere (...)”, se arată în cererea de chemare în judecată. În urma impactului, atât vceprimarul, cât şi fiica sa de 10 ani, care se afla în maşină cu el, au ajuns la spital. Harabagiu a avut nevoie de 14-15 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, iar fiica sa a prezentat echimoze şi o contuzie a coloanei vertebrale cervicale. 

De asemenea, din evenimentul rutier ar fi rezultat dauna totală a autoturismului.

Iniţial, Harabagiu a solicitat, în martie, de la firma de asigurări, 25.000 de euro daune morale, 1.000 de euro daune materiale, iar pentru fiica sa despăgubiri de 30.000 de lei. Pentru că nu a primit niciun răspuns, s-a adresat instanţei.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: